HPG ve YJA Star gerillalarından Hakkari’nin ilçelerinde eylem

HPG BİM, Hakkari ve Şırnak’ta YJA Star ve HPG gerillaları tarafından çok sayıda eylem düzenlendiğini açıkladı. Eylemlerde 4 asker öldürülürken, 4 asker de yaralandı. Türk ordusunun Şırnak'ta düzenlediği operasyon da sonuçsuz geri çekildi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) Doğu Kürdistan’ın Urmiye kentine bağlı Hasani köyü yakınlarında İran Sipah’ların attığı pusu sonucu 3 gerillanın yaşamını yitirdiğini de belirtti.

HPG açıklaması şöyle:

“25 Mayıs günü saat 07.00’de bir birimimiz Hakkari’nin Şemzinan ilçesine bağlı Gostê yamacında TC ordusu askerleri ile karşılaşmış ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışmada 1 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Çatışmada bir arkadaşımız ile bağlantımız kopmuştur.

26 Mayıs günü saat 12.00’de YJA Star güçlerimiz Şemzinan’a bağlı Tepê Çeta’da konumlanan askerlere yönelik ağır silahlarla eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

25 Mayıs günü saat 16.00’de güçlerimiz; Tepê Çeta’da konumlanan askerleri ağır ve ferdi silahlarla vurmuştur. Güçlerimiz tepede hareketli halde olan askerleri suikast silahları ile vurmuş ve 1 askeri öldürmüştür. Ayrıca güçlerimiz tepede bulunan 1'i bomba atar 3 mevziiyi ağır silahlarla etkili bir şekilde vurarak imha etmiştir. Burada ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir.

25 Mayıs günü TC ordusu Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Zavite boğazında konumlanmıştır. Bunun üzerine YJA Star güçlerimiz bu askeri birliğe yönelik olarak sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Bu eylemde 2 asker öldürülürken 3 asker de yaralanıştır. TC ordusu öğlen saatlerinde geri çekilirken ölü ve yaralılarını da Skorsky helikopterlerle alandan kaldırmıştır.

24 Mayıs günü TC ordusu Şırnak’a bağlı Deriyê Berroj, Deriyê Meydana ve Navyana Şêxa alanlarında askeri hareketlilik başlatmıştır. Operasyon 26 Mayıs günü akşam saatlerinde sonuçsuz geri çekilmiştir.

23 Mayıs günü saat 23:00'te bir görevde bulunan 3 gerilla arkadaşımız Urmiye'ye bağlı Hasani köyü yakınlarında İran Sipah'larının attığı pusu sonucu şehit düşmüştür.

Şehit düşen arkadaşlarımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Baz Baxtiyar
Adı Soyadı: Barış Tunç
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Makbule - Aziz
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 2017 / Urmiye

Kod Adı: Reşit Serdar
Adı Soyadı: Erkan Aldırma
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Leman - Zakir
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 2017 / Urmiye

Kod Adı: Yılmaz Soreder
Adı Soyadı: Murat Alagöz
Doğum Yeri: Van
Anne - Baba Adı: Dilber - Ziyaddin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Mayıs 2017 / Urmiye”