HPG: Xakurkê'de 8 Türk askeri öldürüldü

HPG/YJA STAR gerillaları, 23 Şubat'ta Xakurkê'de işgalci Türk ordusuna dört koldan etkili bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde tespit edilen 8 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi'nin açıklaması şöyle:

"Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 23 Şubat günü Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Axin Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının 4 koldan etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde bir konteyner, mevzi ve çadır imha edilmiştir. Yapılan etkili vuruşlar sonucunda ise tespit edilebilen 8 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından akşam saatlerine doğru işgalci TC ordusu Skorsky helikopterler ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi gerçekleştiren birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

HAVA SALDIRILARI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda:

23 Şubat günü saat 16.20’de savaş uçakları, Xakurkê bölgesine bağlı Sinînê alanını bombalamıştır.

24 Şubat günü savaş uçakları saat 14.10 ile 15.00 arasında ise Metina bölgesine bağlı Golka alanı ve Kandil bölgesine bağlı Silê köyü alanını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.

1 GERİLLA ŞEHİT DÜŞTÜ

24 Şubat günü Rezan Cudi (Rezan Kara) yoldaşımız, geçirdiği elim bir hastalık sonucunda şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Rezan Cudi
Adı Soyadı: Rezan Kara
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Azime – Abdullah
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Şubat 2020 / Medya Savunma Alanları

Rezan Cudi yoldaşımız, 1992 yılında Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesinde yurtsever bir çevrede dünyaya gelmiştir. Nice yiğit kadın ve erkeği bağrında yetiştiren Botan topraklarından düşmanın baskısı ve zulmünden kaynaklı olarak kendi yurdundan küçük yaşta ailesi ile birlikte Maxmur’a göç etmek zorunda kalan Rezan yoldaş, işgalci TC devletinin sömürgeci ve faşist politikalarına erken yaşta tanıklık etmiştir. Bölgenin yurtsever duyguları ile yetişen Rezan yoldaş, genç yaşta Özgürlük Hareketi ile tanışmış ve 2012 yılında düşmana karşı aktif mücadele etmek için gerilla saflarına katılmıştır. Doğup büyüdüğü toprakları düşman işgalinden kurtarmak için onurlu bir yolda yürümeyi esas alan yoldaşımız, Önderliğin öğretileri ile kendisini yetkin bir devrimci militana dönüştürmüş ve hareketin verdiği tüm görevleri başarılı bir şekilde yerine getirerek örnek bir militan duruş sergilemiştir. Rezan yoldaş saflığı, dürüstlüğü ve içten olan yaklaşımları ile çevresindeki yoldaşları derinden etkileyen bir tarzın sahibi olmuştur. Şehadete ulaştığı ana kadar da “Özgür Önderlik – Özgür Kürdistan” şiarı ile sürekli olarak yaşayan Rezan yoldaş, PKK militanlığının fedai örneklerinden biri olmuştur.

Şehadete ulaşan Rezan yoldaşımızın değerli ailesi başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, şehitlerimizin an be an yürüttüğü özgürlük savaşını zaferle taçlandırarak, şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”