Ivana için dördüncü buluşma

Rojava şehidi Ivana Hoffmann anısına düzenlenen festivalin 4.’sü Duisburg’da yapılıyor. Bugün akşam saatlerinde düzenlenecek forumla başlayacak olan festival, Cumartesi günü yürüyüş ve sahne programıyla devam edecek.

4. Ivana Hoffman Festivali Almanya’nın Duisburg kentinde yapılacak.

7 Mart 2015’te DAİŞ çetelerine karşı çarpışırken yoldaşları ile birlikte ölümsüzleşen MLKP savaşçısı Ivana Hoffmann’ın anısına gerçekleştilen festivalin bu yıl 4.’sü düzenlenecek.

Festival programı kapsamında 6 Temmuz akşamı saat 19.00’da International Zentrum (Flachmarkt 15 Duisburg Stadtmitte) bir açık forum düzenlenecek. 7 Temmuz Cumartesi günü ise saat 13.00’te Duisburg tren garı önünden festival alanı olan König Heinrich Platz’a doğru yürüyüş gerçekleştirilecek. Saat 14.00’te başlayacak festivalde; Afrikalı, Alman ve Kürt müzik grupları sahne alacak. Die Linke, Sosyalist Kadınlar Birliği ve HDP’den temsilciler de konuşmacı olarak katılacak.

TIL TEMIR’DE ŞEHİT DÜŞTÜ

Afrika Togolu bir baba ve Alman bir annenin çocuğu olan Ivana Hoffman, 1 Eylül 1995’te Almanya’nın Emmerich kentinde dünyaya geldi. Çocukluğunu Duisburg kentinde geçiren Hoffmann, dünyadaki tüm ezilenlerin ağırlığını yüreğinde hissetti ve kendi emekçi yaşamı ile de birleştirerek çok küçük yaşlarda politik aktivitelere katılmaya başladı.

Kürdistan’a karşı derin bir sevgi barındıran Ivana, sosyalizme olan ilgisi ile de birlikte gençlik örgütü Young Struggle içinde uzun yıllar mücadele yürüttü. Bu süre içerisinde geliştirdiği fikirleri, ölümsüzlüğe yürüyen devrimcilerin hayatları ve son olarak gelişen Rojava devrimi onu derinden etkiledi. Yüzünü devrime dönen Ivana, MLKP saflarında Rojava devrimine katıldı ve yoldaşı Coşkun İnce ile birlikte Til Temir mevzilerinde ölümsüzleşti. Görkemli bir cenaze töreni ile Duisburg’ta defnedilen Ivana Hoffmann’ın ardından yoldaşları ve dostları her yıl Ivana Hoffmann adına festival düzenliyor.