Kadın meclisleri ve DKTM kongrelerini yaptı

Almanya ve Fransa'da kadın meclisleri kongrelerini yaptı. Avusturya'nın Tirol eyaletinde de DKTM 4. olağan kongresini gerçekleştirdi.

Almanya’nın Lehrte kasabasında 1. Şehit Gulan Kadın Meclisi kuruldu. Saat 13.00'da saygı duruş ile başlayan kongrede divan seçimi yapıldı. Seçimin ardından Şehit Gulan Gulo’nun halası TJK-E üyesi Emel Gulo, şehit Gulan Gulo portresini meclise armağan etti. Kongrede, TJK-E üyesi Emel Gulo'nun yanı sıra NAV-DEM üyesi Altun Bischoff, Şehit Ronahî Kadın Meclisi Hannover sözcüsü Alya Ekinci, Şehit Meryem Kadın Komünü Hildesheim sözcüsü Hayat Donma ve Şehit Berçem Cîlo Kadın Meclisi Salzgitter sözcüsü Hakime Yousef birer konuşma yaptı. Efrîn direnişine dikkat çekilen konuşmalarda, "İşgalci güçlerin saldırılarına karşı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın felsefesi doğrultusunda özgür bir yaşamı inşa edeceğiz" denildi. Şehit Gulan Gulo'ya ilişkin sinevizyon gösteriminin ardından gerçekleşen seçimde Devrim Alp, Awaş Burç ve Kudret Duran sözcü seçildi.

RENNES

Fransa'nın Rennes kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde Sara Seve Kadın Meclisi 3. kongresini gerçekleştirdi. TJK-E aktivistin Axin Gulo'nun katıldığı kongre 1 yıllık faaliyet raporunun okunmasıyla başladı. Siyasal süreç değerlendirmesinin ardından yeni dönem faaliyet planlaması yapıldı. Planlamanın ardından gerçekleşen seçimde 3 kişilik sözcü ve 45 kişiden oluşan 6 komisyon belirlendi. Kongre, "Jin jiyan azadî" ve "Bijî serok Apo" sloganlarıyla sona erdi.

INNSBRUCK

Avusturya'nın Tirol eyaletinde bulunan Innsbruck Demokratik Kürt Toplum Merkezi 4. kongresini gerçekleştirdi. Saygı duruşu ile başlayan Kongrede üç kişilik divan seçildi. Gündem değerlendirmesinin yapıldığı kongrede, eylem, faaliyet ve mali raporlar okundu. Halk tarafından onaylanan raporlardan sonra yeni meclis secildi. Yeni meclis eşbaşkanlığına Güler Êlih ve Rubar Gel seçildi. Kongre, "Bijî Serok Apo" sloganları ile sonlandırıldı.