Kalp sıkışması yaşayan Tuzak eylemini sürdürmekte kararlı

Tecridin kırılması amacıyla 96 gündür açlık grevinde olan Berlin’deki aktivistlerden Mele Mustafa Tuzak, başta kalbinin sıkışması olmak üzere bugün gün boyu ciddi sağlık sorunları yaşamasına rağmen eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu söyledi.

ürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemlerinin Almanya ayağında açlık grevi direnişini sürdüren Mele Mustafa Tuzak bugün gün boyu ciddi sağlık sorunları yaşadı.

13 Ocak’tan bu yana açlık grevini süresiz-dönüşümsüz şekilde sürdüren Tuzak sürekli kustu, ardından kalp sıkışması yaşadı. Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)’in Berlin’deki lokalinde eylemini sürdüren Tuzak için acil olarak ambulans ve bir sağlık ekibi çağrıldı. Sağlık görevlilerinin kalbine yaptıkları lokal masajla bir nebze de olsa sıkışmaları duran Tuzak, ne hastaneye gitmeyi ne de tedaviyi kabul etmediğini bildirdi.

‘TECRİD KIRILANA KADAR EYLEMİM SÜRECEK’

Eylemini daha önce Duisburg’da sürdüren ve artık bedeni sıvıyı bile kabul edemeyecek hale gelen Tuzak, yaşadığı ciddi kalp rahatsızlığı ve sağlık sorunlarına rağmen diğer aktivist arkadaşlarıyla eylemini sürdürmekte kararlı olduğunu açıkladı. 96 gündür direnişini sürdüren Mele Mustafa Tuzak, Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kaldırılana kadar eylemini sürdüreceğini bildirdi.

Mele Mustafa Tuzak ile birlikte sürdüren Ömer Bağdur, Cemal Kobanê, Şiyar Xelil de açlık grevi eylemini sürdürüyor. Cemal Kobanê ve Ömer Bağdur’un eylemleri 80. günde, Şiyar Xelil ise 83. günde.