Kanadalı vekil Ziad Aboultaif açlık grevini meclise taşıyacak

Kanada’nın Toronto kentinde 49. gündür süresiz ve dönüşümsüz açlık grevinde olan Yusuf İba’yı telefonla arayan Kanadalı vekil Ziad Aboultaif, İba’nın sağlık durumu ve eylemiyle ilgili bilgi alarak konuyu parlamentoya taşıyacağını söyledi.

DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari milletvekili Leyla Güven’in Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, üzerindeki tecridin kırılması amacıyla 114 gün önce başlattığı eylem kısa sürede bir çok alana yayılırken Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kürt genci Yusuf İba’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevine 49 gün önce başladı.

Bütün sağlık sorunlarına rağmen İba’nın eylemi devam devam ediyor. İba’nın eylemiyle ilgilenen ve başkent Ottawa’da olduğu için İba’ya telefonla ulaşan Aboultaif, eylemi saygıyla karşıladığını ve Ottawa’da olduğu için gelemediğini, İba’yı görüntülü olarak görmek istediğini belirterek konuyla yakından ilgilendiğini belirtti.

Aboultaif, önümüzdeki hafta birkaç milletvekili arkadaşıyla birlikte Toronto’ya gelip İba’yı ziyaret edeceğini ve konuyla ilgili Ottawa meclisinde konuşma yapacağını söyledi.