Karlsruhe’de saldırıya uğrayan bir genç epilepsi hastası

Almanya’nın Mannheim kentinden Strasbourg’da düzenlenen uzun yürüyüşe saldıran polis çok sayıda genci gözaltına aldı. Polisin saldırısına maruz kalan gençlerden birisi de epilepsi hastası.

Uluslararası Komployu protesto etmek amacıyla Almanya’nın Mannheim kentinden Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen uzun yürüyüşe bugün Alman polisi saldırmış ve saldırıda birçok genci darp ederek gözaltına aldı. Polis, yürüyüşü de yasakladı.

Bugün öğle saatlerinde Alman polisi, Mannheim’dan Strasbourg’da düzenlenen uzun yürüyüşe saldırdı.

Karlsruhe kenti yakınlarında düzenlenen saldırıda Alman polisi, çok sayıda genci darp ederek gözaltına aldı.

Darp edilerek gözaltına alınan gençlerden Alimahsum’un epilepsi hastası olduğu ve polisin saldırısına maruz kalırken, bayıldığı öğrenildi.

Eylemciler polisin Alimahsum isimli gencin kafasına defalarca vurduğunu, epilepsi hastası olmasını söyleme girişimlerine ve söylemelerine rağmen dalga geçerek, şiddet uygulamaya devam ettiğini belirtti.

Uzun Yürüyüş Hazırlık Komitesi, Alimahsum’un yanına tercümanların yaklaştırılmadığını ve durumunun kötü olması üzerine Karlsruhe’de hastaneye kaldırıldığını vurguladı. Henüz gencin sağlık durumu hakkında da bir bilgi edinilemedi.

Hazırlık komitesi adına yapılan açıklamada “Uzun Yürüyüşü yasaklama kararı bizim zaten yasak olan bir şeyi yapmamızdan dolayı alınmamıştır. Bu karar, Mannheim Mahkemesi'nde ve ortada herhangi bir şey yokken aniden alınmıştır. Biz eylemimizi sürdüreceğiz, bunun için bürokratik işlemler de başlatılmıştır. Tüm Kürt halkını Uzun Yürüyüşe katılıp Alman devletinin baskılarına karşı tavır almaya çağırıyoruz" denildi.

Yürüyüşün nerden devam edeceğine ilişkin de açıklama yapılması bekleniliyor.