Kartal: 40’nci yılında Öcalan’ın özgürlüğü için seferber olalım

Belçika’da yapılan PKK’nin 40’nci yıl etkinliğinde konuşan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal “Bütün halkımız, PKK’nin kuruluşunun 40’ncı yılında Başkan Apo’yu özgürleştirme yılı için seferber olmalı” çağrısında bulundu.

Kürdistan İşçi Partisi’nin (PKK) 40’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları devam ediyor. Bir süreden beri dünyanın birçok merkezinde yapılan kutlamalar kitlesel gecelerle kutlanıyor. Bu çerçeve de Belçika’daki Kürtler de Leuven’de bir araya gelerek, PKK’nin kuruluşunu bir etkinlik ile kutladı. Binlerce kişinin katıldığı kutlamada, bir konuşma yapan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın içerisinde bulunduğu koşullara dikkat çekerek, bütün Kürtleri seferber olmaya çağırdı.

‘PKK TARİHE MÜDAHALE ETTİ’

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, PKK’nin 40’ncı yılını kutlayarak, başladığı konuşmasında, PKK öncesi Kürtlerin karanlık bir dönemde yaşadığını belirterek, “Kürdistan karanlıktaydı. Kimseden ses çıkmıyordu. Düşmanımız 4 parça Kürdistan’da umudu kırmıştı. Tam da bu dönemde önder Apo ve arkadaşları özür yaşam için tarihi müdahale ettiler. 1’nci dünya savaşında dört parçaya bölünen sistem müdahale ettiler. O gündün günümüze Haki Karer’den, Delal Amed’e kadar bütün şehitlere minnettarız ve önlerinde eğiliyoruz. Amaçlarını gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. Abdullah Öcalan’ın İmralı adasında büyük bir esaret altında olduğunu hatırlatan Kartal,” bütün Kürtlerin bu durumdan kendisini sorumlu görmesi gerektiğini söyledi. Kürt halkının 4 parça Kürdistan’da özgürlük mücadelesi yürüttüğünü kaydeden Kartal,” Önder Apo’nun felsefesiyle halkımız bugün Ortadoğu’da tarih yazıyor. Sadece kendisi için değil bütün halklar, farklı kimliklerin özgürce yaşaması için bir mücadele yürütüyor. Bu mücadele de kadınların öncülüğünde yapılıyor. Bu mücadele ile yüz yıllardır biz hak ve hukuksuz bırakan uluslararası sistem parçalanıyor ve yerine demokratik ve özgürlükçü bir sistem yaratılıyor” diye konuştu.

‘CPT İMRALIYA GİTMESE DİRENİŞİ BÜYÜTECEĞİZ’

Avrupa’daki Kürtlere seferberlik çağrısı yapan KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, devamla şunları söyledi:” Başta Avrupa’daki halkımız, 4 parça Kürdistan ve dostlarımız, 40’ncı yılında önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için seferber olmalı. Siyasi, diplomasi, iletişim olmak üzere bütün toplumsal alanlarda mücadeleyi yükseltelim. Çünkü bugün önder Apo’nun durumu nedir bilmiyoruz? Düşmanın dağıttı bilgilere yaşamı hakkında endişe içerisindeyiz. Biz Strasbourg’da büyük bir eylem yürütüyoruz. CPT’nin gidip önder Apo’nun yaşamı hakkında incelemelerde bulunup açıklama yapması için. Eğer CPT, ailesi, avukatları yada bir heyetin önder Apo’nun yanına gitmeyene kadar biz bu direnişi büyüteceğiz. Bundan dolayı Avrupa halkımızın omuzlarında büyük düşüyor. 40’ncı yılında daha büyük fedakârlık yapmalı ve zamanımızı vermeliyiz. Biz önder Apo’ya sahip çıkma eylemlerini ancak bu şekilde büyütebiliriz. Bütün yurtsever halkımıza verdiğimiz mesaj şudur: 40’ncı yıl finaldir. Önder Apo’nun özgürlüğü ve Kürt sorunun çözümü için büyük bir fırsattır. Her kesin bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor.”

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, Cemil Koçgirî, Serhat Çarnewa olmak üzere yerel sanatçıların söylediği stranlarla gençler, geç saatlere kadar halay çekerek, PKK’nin kuruluşunu kutladı.