Kartal, katliamlara karşı her yerde ayağa kalkmaya çağırdı

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Serêkaniyê’de halkın toplu bir katliamla karşı karşıya olduğunu belirterek, Kürtleri ve dostlarını bulundukları her yerde ayağa kalkmaya, uluslararası kurumları da seferber olmaya çağırdı.

KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, ellerindeki son bilgilere göre Serêkaniyê’nin Türk işgalcilerinin kuşatması altında olduğunu belirterek, “Faşist Türk devlet güçlerinin Serêkaniyê halkına ve oradaki tüm insanlara yönelik toplu bir katliam hazırlığı içerisinde olduğu bilgisi bizlere ulaşmış bulunuyor” dedi.

Kürt halkı ve uluslararası alandaki dostlarına seslenen Kartal, “Serêkaniyê’deki katliama ve soykırıma sessiz kalmayın. Herkes bulunduğu yerde ayağa kalkmalı. Hem Kürdistan’ın tüm parçasında, hem de halkımızın ve dostlarımızın olduğu her alanda herkes ayakta olmalı. Serêkaniyê’deki katliamın önüne geçmek ve uluslararası kurumları harekete geçirmek için halkımız büyük bir seferberlik içerisinde olmalıdır” çağrılarında bulundu.

Uluslararası kurumlara da seslenen Kartal şunları ifade etti: “Başta BM olmak üzere uluslararası kurumlar, faşist Erdoğan hükümetinin Rojava statüsü ve Rojava halkının kazanımlarını ortadan kaldırmak için Serêkaniyê’de yaptığı katliamlara seyirci kalmamalı. Bu katliamlarda uluslararası kurumların doğrudan suç ortaklığı vardır. Bugüne kadar Erdoğan’a yönelik doğrudan yaptırım kararlarının çıkmaması, bu saldırıların durdurulmaması, başta BM olmak üzere uluslararası kurumların da sorumluluğu altındadır. Buradan sesleniyoruz; artık Kürt halkı ‘yeter’ diyor. Serêkaniyê’deki katliamlara karşı uluslararası kurumları seferber olmaya, yaptırım uygulamaya ve bu saldırıları durdurmaya çağırıyoruz.

Kartal, “Bu temelde tekrar halkımızı seferberlik ruhuyla Rojava ve Serêkaniyê’deki mücadeleyle bütünleşmeye, ayağa kalkarak mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” diye noktaladı.