Kaya’ya özgürlük standı saldırı sonrası tekrar açıldı

Atina'da faşist bir grubun saldırısının maruz kalan Turgut Kaya’ya Özgürlük Platforumu'nun imza ve bilgilendirme standı bugün tekrar açıldı.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi tarafından 30 Mayıs'ta Turgut Kaya için Türkiye’ye iade kararı verilmesinin ardından kurulan Turgut Kaya’ya Özgürlük Platformu, Sintagma Meydanı’nda bir grup Yunan faşistinin saldırısına uğradı. Turgut Kaya’ya Özgürlük Platformu tarafından açılan standa 50-60 kişilik faşist grup sopalarla saldırdı. Polisin izlemekle yetindiği saldırıda faşist grup açılan standı dağıttıktan sonra alandan ayrıldı.

SORUMLU SYRİZA-ANEL HÜKÜMETİ

Saldırının ardından Turgut Kaya’ya Özgürlük Platforumu bugün öğlen saatlerinde imza ve bilgilendirme standını tekrar açtı. Turgut Kaya’ya Özgürlük Platformu üyelerinin toplu katılımı ile açılan stant imza toplama çalışmalarına devam ediyor. İmza ve bilgilendirme standı Sintagma meydanında dayanışmaya gelen ziyaretçilerinde katılımı ile çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Platform üyeleri bu saldırında ve bundan sonra geliştirilebilecek saldırılardan da Turgut Kaya’nın serbest bırakılmasına yönelik çağrılara kör-sağır-dilsiz tavrını değiştirmeyen Syriza-Anel hükümetinin sorumlu olduğunu vurguladı.