KCDK-E: 29 Eylül'de tecride karşı alanlara çıkalım

KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı 29 Eylül'de düzenlenecek yürüyüşlere güçlü katılım çağrısı yaptı. Açıklamada, sessiz kalan Avrupa kurumlarına da tepki gösterildi.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

"Uluslararası bir komployla esaret altına alınan Rêber Apo, 20 yılı aşkın bir zamandır İmralı tecrit adasında rehin tutulmaktadır. Dünyada eşi benzeri olmayan bu uygulama her türlü haktan tamamen yoksun ağır tecrit koşullarında sürmektedir" diye başlayan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'TECRİT DİRENİŞLE KIRILABİLİR'

"Reber Apo üzerinde uygulanan tecrit ve baskı tamamen Kürt halkı üzerinde uygulanan katliam, zulüm ve jenositle eşgüdüm halinde sürdürülmektedir. Kürt soykırımını tamamlamak için Rêber Apo üzerinde korkunç bir baskı ve tecrit uygulanmaktadır. Öyle ki Önder Apo’nun sağlığı ve durumu hakkında hiçbir bilgi sahibi dahi değiliz.

Kürt Halk Önderi'nin paradigması başta Kürdistan halkı olmak üzere Ortadoğu ve dünya halklarına umut olmuştur. Türkiye'nin demokratikleşmesi ve Ortadoğu'da sorunların çözümünde özgürlükçü, eşitlikçi, ortak yaşamı geliştirecek ve sağlayacak tek liderdir. Bu felsefenin büyük sempati toplaması faşist Türk devletini ve uluslararası egemenleri rahatsız etmiştir. Bu nedenle kapsamlı bir saldırı ve tecrit uygulanmaktadır. Bu tecridi mücadelemizle ve direnişimizle ancak kırabiliriz."

CPT VE AVRUPA KURUMLARINA TEPKİ

CPT ve Avrupa Konseyi'nin sessizliğinin, Erdoğan'a cesaret verdiğine dikkat çekilen açıklamada, "CPT ve Avrupa kurumları derhal harekete geçmeli ve bir an evvel uluslararası yasaların da emrettiği sorumluluklarını yerine getirmeliler" dedi.

'29 EYLÜL'DE YÜRÜYÜŞLERE KİTLESEL KATILALIM'

KCDK-E, açıklamasının sonunda ise şöyle dedi:

"29 Eylül günü tüm Avrupa’da, Afrika’da, Avustralya, Japonya ve Kanada’da gerçekleştirilecek 'Öcalan İrademizdir, İrademize Sahip Çıkıyoruz', CPT ve Avrupa Konseyi Derhal Harekete Geç' yürüyüşlerinde tüm parçalardan halkımızı, devrimci, demokrat, aydın, özgürlük savunucusu herkesi kitlesel katılımlarla Rêber Apo'yu sahiplenmeye çağırıyoruz."