KCDK-E: 7 Eylül'de 'Sen de Ayağa Kalk'

KCDK-E, 'Sen de Ayağa Kalk' hamlesi kapsamında 7 Eylül'de tüm kadınları alanlara çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, TJK-E'nin 'Değişim ve özgürlük için sen de ayağa kalk' sloganıyla başlattığı hamleye ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, işgale, savaşa, militarizme ve kadın katliamlarına karşı başlatılan hamleye her yerde katılım çağrısı yapılarak, "AKP-MHP ittifakı Türkiye ve Kürdistan'da 18 yıllık faşizmi boyunca, kadın düşmanı bir iktidar olduğunu fazlasıyla kanıtlamışlardır. Her gün kadın cinayetlerinin işlendiği, çocuk istismarlarının ayyuka çıktığı ve her türlü şiddeti meşrulaştıran bu iktidar, toplumsal muhalefet için sokaklarda olan kadınlara ve analara bütün dünyanın gözleri önünde 'ben devletim, istediğimi yaparım' demektedir" denildi.

'ERKEK ŞİDDETİ İLE DEVLET ŞİDDETİ PARALEL'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kayyum darbesi ile Kürtlerin iradesini gasp ederken, Kürt kadın mücadelesinin en büyük kazanımlarından biri olan, eşbaşkanlık sistemine de darbe vurmak istemiştir. Rojava Devrimi'nin kazanımlarını yok etmek için, yeniden Kürdistan'ı işgal planları ile Neo Osmanlıcılık hayallerini gerçekleştirmek istemektedir.

İşgal, sömürü, talan, gasp, katliam ve kadın düşmanlığı AKP-MHP faşizminin en iyi bildiği siyasettir.

Özellikle kayyum darbesi ile Kürdistan'daki siyasal soykırım ve baskı politikasındaki artış, beraberinde Türkiye kentlerinde kadınlara yönelik katliam ve şiddeti arttırmıştır. Emine Bulut bunun en somut örneğidir. Erkek şiddeti, devlet şiddeti ile paralel yürümektedir. Kadının toplumsal ve sosyal yaşamı tümüyle elinden alınmak ve neredeyse harem sistemine hapsedilmesini isteyen ve bir AKP-MHP diktatörlüğü ile karşı karşıyayız.

'7 EYLÜL'DE AYAĞA KALKALIM!'

TJK-E’nin başlattığı hamle, bütün kadınların yaşamlarına sahip çıkma hamlesidir.  7 Eylül’de Avrupa’nın birçok merkezinde Kürdistanlı kadınları, toplumsal ve sosyal sorunlar  için, işgale katliamlara ve militarizme karşı durmak için, tüm kadınları ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

TJK-E öncülüğünde 7 Eylül’de gerçekleştirilecek eylemleri güçlü ve kitlesel olarak sahiplenelim. Bütün halkımızı, devrimci, demokrat, aydın toplumun tüm kesimlerini 'Sen de Ayağa kalk’ diyerek alanlara akmaya çağırıyoruz."