KCDK-E: Özgürlüğümüz ve onurumuz için alanlara!

KCDK-E, komploya karşı düzenlenecek yürüyüşlerin yer ve saatlerini duyurdu, "Özgürlüğümüz ve onurumuz için alanlara akıyoruz" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, 15 Şubat Komplosu'na karşı düzenlenecek yürüyüşlere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin, uluslararası komplonun devamı olduğuna dikkat çekilerek, "Önder Apo’nun demokratik ulus ve demokratik konfederalizm çözümü, egemen güçler ve bölge gericiliği için büyük tehdit oluşturduğu için, Önder Apo ağır tecrit altında tutulmaktadır" denildi.

'DİRENİŞ ZAFERLE TAÇLANACAK'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:
"Hiçbir inancın, hukukun, ahlaki ve vicdani tutum sahibi hiçbir bireyin, kurum ve kuruluşun dayatılan bu zulme karşı sessiz kalması düşünülemez.
Ortadoğu halklarının eşit, barışçıl bir ortamda özgür ve demokratik olarak birlikte yaşamasının yolu, Reber Öcalan’ın özgürlüğü ve demokratik ulus projesinin inşasından geçmektedir.
Kapitalist modernitenin küresel sorunlarına karşı bir umut projesi olan Reber Apo’nun demokratik konfederalizm çizgisi halklara umuttur. 9 Ekim Rojava işgali bir daha göstermiştir ki direniş ve mücadele giderek enternasyonal bir karakter kazanmıştır. Direnişin ruhu ulusal birliğin de temelini atmıştır. Geldiğimiz aşamada, imkân ve olanakların doğru bir temelde kullanılması halinde ve Kürtlerin ulusal birliği doğru temelde örülmesi halinde, yine uluslararası dayanışma ile bütünleştirilirse, Kürtlerin özgürlük ve statü talepleri zaferle taçlanacaktır.

ÇAĞRI

Uluslararası komployu protesto etmek için, tüm kimlik ve inançların özgür, eşit,  ortak yaşam amaçları doğrultusunda, 15 Şubat 2020 günü birçok yerde yürüyüşler gerçekleşecektir. Başta Kürdistani halklarımız olmak üzere, tüm dostlarımızı, devrimci, demokrat, aydın, muhalif, kadın, genç, çocuk, yaşlı herkesi, aşağıdaki ülke ve şehirlerde yapılacak olan  eylemlere Önder Apo'nun özgürlük ve halkımızın direnişine olan tutkumuzla, seferberlik ruhuyla katılmaya çağırıyoruz."

YÜRÜYÜŞLERİN YER VE SAATLERİ

KCDK-E, yürüyüşlere ilişkin şu bilgilendirmeleri yaptı:
"15 Şubat merkezi Strasbourg Yürüyüş ve Mitingi
(Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçre’nin tüm Toplum Merkezleri ve Kuzey Fransa’nın tüm meclisleri Strasbourg yürüyüşüne katılacak.
Başlama saati: 10.00
Başlama yeri: Boulevard Metz, Strasbourg

İTALYA
Roma
Başlama yeri: Piazza Repuplica

NORVEÇ
Oslo
Başlama yeri: Trafikkanten
Başlama saati: 10.00

FRANSA
Marsilya  
(Marsilya, Bordeaux, Toulouse, Montpelier, Marignan, Draguignan, Lyon meclislerimiz katılacak)
Başlama yeri: Saint Antione
Başlama saati: 10.00

İSVEÇ
Stockholm
Başlangıç yeri: Medborgarpatsen Stockholm, Saat:11.00

DANİMARKA
Kopenhagen
Başlama Yeri: Glostrup st.-Köbenhavn büyük istasyon,
Başlama saati: 10.00

KANADA
Toronto
Başlama yeri: 1290 Finch Ave W, Unit# 7 Toronto, ON M3J 3K3, 
Başlama saati : 10.00

FİNLANDİYA
Helsinki
Başlama yeri: Itäkeskus
Saat: 09.00

YUNANİSTAN
Atina
Başlama yeri: Akademia Meydanı
Başlama saati: 15.00
16 Şubat Pazar

İNGİLTERE
Londra
Başlama yeri: BBC, portland place London
Başlama saati: 13.00."