KCDK-E: Şilan'ın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz

Geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden Müzeyyen Palabıyık’ı anan KCDK-E yaptığı açıklamada, "Şilan'ın mücadelesini bıraktığı yerden kararlılıkla sürdüreceğimize söz veriyoruz" dedi.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne uzun yıllardır mücadele eden Müzeyyen Palabıyık (Şilan Fırat) 26 Nisan günü Almanya'nın Lünen şehrinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Şilan Fırat'ın yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, Fırat'ın mücadele dolu bir yaşam sürdürdüğünü belirtti.

Özgürlük mücadelesinin Şilan Fırat'ın tek ideali olduğunu vurgulayan KCDK-E açıklamasında şunlar yer aldı: "Maraş doğumlu Şilan Fırat, küçük yaşlarda İzmir’e ailesi ile göçmüş, özgürlük mücadelesi ile tanıştıktan sonra devrimci mücadeleye olan inancı büyümüş ve yaşamı boyu özgürlük mücadelesine bir tutkuyla bağlanarak sarılmıştır.

Türkiye’de siyasal mücadele yürütürken uğradığı birçok gözaltı ve işkenceye rağmen bir adım dahi geri durmadan kararlılıkla devam etmiştir. Avrupa’da mücadele alanına 2000’li yıllarda katılan Şilan Fırat, görev ayırt etmeksizin birçok sorumluluk üstlenmiş, tüm vazifeleri devrimci bir fedakarlıkla sürdürmüştür. Çalışmaların hepsine de canla ve başla sarılmıştır."

CENAZE TÖRENİNE KATILIM ÇAĞRISI

Şilan Fırat'ın son yıllarda, Şehit Aileleri Kurumu (KOMAW) içerisinde fedakarca sorumluluk üstlenerek çalışmalarını sürdürdüğünü hatırlatan KCDK-E "Şilan Fırat yoldaş geçirdiği hastalık sonucu aramızdan ayrılmıştır. Kendisini saygıyla anıyor ve mücadelesini bıraktığı yerden kararlılıkla sürdüreceğimize söz veriyoruz.

Şilan Fırat yoldaş için Cumartesi saat 13.00’da Masal Events, Ruhrallee 19, 45525 Hattingen bir cenaze töreni düzenlenecektir.

KCDK-E olarak Yurtsever halkımızı Şilan Fırat yoldaşın onurlu mücadelesine layık bir duruşla cenaze törenine katılmaya davet ediyoruz" dedi.