KCDK-E: Açlık grevlerine güçlü katılalım

KCDK-E, Avrupa başta olmak üzere Kürdistanlıların yaşadığı her yerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenecek açlık grevlerine katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı işkencehanesinde 20 yıldır ağır bir tecrit altında direnişini sürdürdüğünü kaydeden KCDK-E şunları belirtti: “Son iki yıldır hiçbir biçimde kendisiyle, ailesi, ve avukatları herhangi bir görüşme yapılmıyor, kendisinden hiçbir biçimde haber alınamıyor.

Türk devleti Kürt Halk Önderi üzerindeki tecritti derinleştirip pervasızlaştırırken, başta CPT, Avrupa Konseyi ve diğer uluslararası kurumların sessizliğinden cesaret almaktadırlar. Türk devleti İmralı’daki tecridi derinleştirdikçe Kürdistan’daki katliamlarını, Türkiye’de muhaliflere yönelik baskılarda eşzamanlı olarak artmakta ve kural tanımaz biçimde sürmektedir.

Tüm ülkeyi tam bir hapishaneye çevrilerek, aydınların, muhaliflerin, düzene karşı olan herkesin zindanlara tıkıldığı bir cehenneme dönmüş durumdadır. Türkiye’de faşist rejimin azgın baskısı ve saldırıları toplumsal muhalefeti topyekün sindirmeye yönelmiştir. Sayın Öcalan ve siyasi tutsaklar üzerinde uygulanan tecrit ve izolasyona karşı tepkiler şiddetle karşılık görmektedir. Avrupa üç maymunları oynayarak sessizliği ile faşist Türk rejiminin bu katliamcı ve baskıcı politikalarına destek vermektedir.

Tüm bunlara karşı HDP Milletvekili Leyla Güven, Türkiye ve Kürdistan cezaevlerindeki binlerce siyasi tutsak Sayın Öcalan üzerindeki Tecritti durdurmak için açlık grevi başlatmıştırlar.

Şimdide 6-21 Aralık tarihleri arasında Avrupa’da başlayacak açlık grevleri kitlesel bir şekilde sürdürülecektir. Bu kitlesel eylemlerle faşist Türk rejiminin tecrit ve izolasyonu mücadelemizle durduracağız . Yine Kürt halkı üzerinde uygulanan soykırım ve Önder Apo üzerinde uygulanan izolasyona karşı sessiz kalan Avrupa ve dünya kamuoyuna karşı duyarlılık çağrısı yapmak için açlık grevlerimiz Avrupa’nın tüm ülkelerinde, Kanada ve Avusturalya’da sonuç alıncaya kadar devam edecektir. Yine 15 ve 22 Aralık tarihlerinde aynı amaçla ülke ve eyalet düzeyinde yürüyüşlerle mücadelemizi sürdüreceğiz.

KCDK-E olarak Tüm toplum merkezlerimizi, bileşenlerimizi, yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat, aydın tüm muhalif kesimleri 6-21 Aralık tarihleri arasında tüm Avrupa ülkelerinde, Kanada, Avusturalya ve Japonya’da yapılacak dönüşümlü açlık grevlerine aktif katılım ve ziyaretlerle sahiplenmeye çağırıyoruz.”