KCDK-E’den 1 Eylül çağrısı: Öcalan’ın özgürlüğünü haykıralım

KCDK-E Başkanlık Divanı, 1 Eylül etkinliklerinde ‘Öcalan’ın özgürlüğünü her yerde haykıralım’ çağrısında bulundu.

1 Eylül Dünya Barış Günün etkinliklerine ilişkin yazılı açıklamada bulundan KCDK-E Başkanlık Divanı, Kürdistan ve Ortadoğu’da devam eden savaşlara dikkat çekti. Açıklamada, tüm KCDK-E merkezleri ve Kürdistan halkına, 1 Eylül etkinliklerine katılım çağrısı yapıldı.

KCDK-E açıklaması şöyle:

Üçüncü Dünya savaşının yaşandığı Ortadoğu ve Kürdistan coğrafyası kan ve gözyaşına boğulmuştur. Diktatör Erdoğan, AKP-MHP faşizmi ve bölge gericiliği barış karşısında savaşları tırmandırarak binlerce insanın katliamına sebep olmaktadırlar. Tüm Ortadoğu coğrafyasında yaşanan azgın savaş barbarca sürmektedir. Bu savaş binlerce insanın ölümüne mal olmuş, yüzbinler yerinden, yurdundan göç etmek zorunda bırakılmış, on binlerce insan sakat kalmıştır.

Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu’da savaştan, yıkımdan ve katliamdan başka hiçbir politikası olmayan AKP-MHP savaş hükümeti bölgedeki gerici güçlerin ve uluslararası çıkar çevrelerinin desteği ile bu kirli politikalarını yürütmektedir. Geçtiğimiz Cumartesi günü dünyanın en barışçıl eylemcileri olan Cumartesi Annelerine yapılan saldırı AKP’nin gerçek yüzünü göstermiştir. Bu katliamcı ve inkarcı politikalara tek alternatif Kürt Halk önderi Sayın Öcalan`nın demokratik ulus paradigmasıdır. Bu paradigma kadın özgürlükcü, tüm kimliklerin ve inançların özgür ve eşit ortak yasamı kurma paradigmasıdır. Kürdistan ve Ortadoğu’da savaşları durduracak ve halklar arasında eşitliği ve barışı sağlayacak olan Sayın Öcalan’ın düşünceleridir. Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu’da özgürlük ve eşitlik için sayın Öcalan’ın özgürlüğünü savunmak, tüm baris ve demokrasi savunucularının görevidir.

KCDK-E olarak tüm merkezlerimize ve halkımıza çağrımız 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde bulunduğumuz her yerde tüm barış savunucuları ile sokaklarda, Önder Apo’nun barış, özgürlük ve demokrasi fikirlerini haykırmalıyız. Tüm halkımıza çağrımız bulundukları yerlerde barış yürüyüşlerine ve etkinliklerine kendi talepleri ile katılarak Rêber Apo’ya Özgürlük Kürdistan’a Statü, Dünyaya Barış şiarıyla en üst boyuta katılmalarıdır.’’