KCDK-E’den 22 Mayıs Brüksel mitingine katılım çağrısı

22 Mayıs’ta Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapılacak kitlesel yürüyüşe katılım çağrısında bulunan KCDK-E, “Duyarlı tüm kesimleri bu yürüyüş ve mitinge aktif katılmaya çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Başkanlı Divanı 22 Mayıs’ta yapılacak Brüksel yürüyüşüne kitlesel katılım çağrısında bulundu.

“Leyla Güven’in öncülüğünde zindanlarda başlatılan direnişin, dalga dalga 4 parça Kürdistan, Türkiye ve dünya yayılmıştır. Binlerce kişinin katılımı ile bu direniş daha da boyutlanmıştır.

30 tutsağın ölüm orucuna girmesi ve beyaz tülbentli Kürt annelerinin direnişlerini sokaklardan ta Türkiye başkenti Ankara’daki meclise taşırması ile yeni bir evreye girmiştir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “İşte bu görkemli direniş karşısından zorlanan faşist AKP-MHP diktatöryası iç ve dış kamuoyunda karşılaştığı baskılar karşısında ilkin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet’in ziyaretine izin verdi. Ardından Leyla Güven’i hapisten salıverdi. En sonunda 8 yıllık uzun bir aradan sonra avukatların İmralı’ya gitmesine izin verdi. Adalet Bakanı da açıklama yapmak zorunda kaldı, en son CPT de İmralı ziyaretine ilişkin resmi bir açıklama yaptı.

Tüm bu gelişmeler 6 ayı aşan açlık grevi direnişi ve bu direniş etrafında dalga dalga büyüyen halk eylemlilikleri sonucu oldu.

Bunlara rağmen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandığı anlamına gelmiyor.

Mutlak tecridin tümden sonlanması için Almanya, Belçika, Hollanda, Fransa’da yaşayan Kürt halkını, demokrasi güçlerini, açlık grevi direnişçilerinin direnişlerine güç katmaya ve tecridi kırma mücadelesini daha yükseltmeye çağırıyoruz.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Avrupa çapında yapılacak merkezi yürüyüş ve miting 22 Mayıs Çarşamba günü saat 10.00’da Gare de Central’da başlayacak ve Avrupa Parlamentosu önünde bir mitingle sonlandırılacaktır.

Duyarlı tüm kesimleri bu yürüyüş ve mitinge aktif katılmaya çağırıyoruz.”