KCDK-E’den 9 ve 10 Şubat eylemlerine katılım çağrısı

KCDK-E: 9 Şubat’ta başlayacak ve 10 Şubat’ta tüm Avrupa’da zirveye ulaşılacak eylemlere Kürt halkını, dostlarını ve ben insanım diyen milyonları bu eylemlere katılmaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E Koordinasyonu, 9 ve 10 Şubat’ta Avrupa başta olmak üzere dünya genelinde Efrin için yapılacak eylemlere kitlesel katılım çağrısında bulundu.

KCDK-E Koordinasyonu açıklaması şöyle:

“Çağın direnişi olarak tarihteki yerini şimdiden alan Efrîn direnişi, 20 gününe girmiş bulunuyor. Evet tam 20 gündür, NATO’nun ikinci ordusu tarafından bombalanan, Efrîn’de yaşayan Kürtler, Araplar, Ermeniler, Süryani, Keldani, Asuriler, Türkmenler ile diğer tüm halklar, yine farklı inançta olan gerçek Müslümanlar, Aleviler, Êzidîler, Hıristiyanlar ve diğer inançta olan farklı gruplar işgalci Türk devletine ve IŞİD artıklarından devşirilen çetelere karşı büyük direnerek kutsal mekanlarını bırakmıyorlar. Efrîn’de direnen kadın özgürlüğüne dayanan demokratik ulus bilinci ve ruhudur. Dünyanın en vahşi saldırılarına karşı direnen dünyanın en mazlum ve masum halklarının bu büyük mücadelesi tüm insanlığa başka bir dünyanın mümkün olduğunu göstermiştir.

Rusya, ABD ve Avrupa devletlerinin riyakarlığından güç ve destek alan Türk devleti tam 20 gündür durmadan, gece ve gündüz Efrîn’i, Efrîn’nin köylerini, kasaba ve şehirlerini, zeytin ağaçlarını havadan F-16 savaş uçaklarıyla bombalamaktadır. Türk devleti havadan bombalarken karada da çeteler kadın, yaşlı, çoluk, çocuk demeden boğazlayarak halkımızı katliamdan geçirmektedir. Sadece şehir ve köyleri bombalamakla, hakkımızı katliamdan geçirmekle yetinmeyen Türk devleti ve çeteler canlı, cansız olan ne varsa her şeyi öldürüp yakıp yıkan büyük bir katliamı gerçekleştirmektedir.

En son 8 Şubat'ta Efrîn merkez olmak üzere onlarca sivil yerleşim yerine hava saldırıları düzenleyerek kadın, çocuk demeden tam bir soykırım saldırısı başlatmıştır. Bu saldırıları izleyen ve onay veren başta Rusya olmak üzere tüm güçler bu soykırımdan sorumludur. Tüm dünyanın gözüne bakarak ben Efrîn’de soykırım yapacağım diyen aklını yitirmiş çağın Hitler’ine karşı sessiz kalan herkes de bu saldırılardan sorumludur. Soykırım suçuna ortak olmamak için tüm dünya artık sesini yükseltmelidir. Faşizmi ölçülü olmayan çağıran tüm çağrılar soykırımı destekleyen çağrılardır.

Efrîn halkının büyük direnişi, YPG ve YPJ öncülüğünde sürdürülen büyük kahramanlık sadece Efrîn için değil tüm dünya için tehdit olan DAİŞ ve onun hamisi Erdoğan’a karşı Brüksel’i, Amsterdam’ı, Berlin’i, Paris’i, Londra’yı korumaktadır. Tüm insanlığı koruyan bu büyük insanlık mücadelesi için tüm Avrupa’da yaşayan halkımız, dostlarımız, demokratlar, insanım diyen herkes bugün Efrîn direnişinin yanında yer almalıdır. ‘Her yer Efrîn, her an direniş’ diyerek bu soykırım saldırılarına karşı başta Kürt halkı olmak üzere tüm ilerici insanlığı soykırımı durdurma temelinde gece, gündüz alanlara çıkmaya ve Efrîn soykırımına karşı tutum almaya tüm ulusal ve uluslararası kurumları protesto etmeye çağırıyoruz.

9 Şubat’ta başlayacak ve 10 Şubat’ta tüm Avrupa’da zirveye ulaşılacak eylemlere Kürt halkını, dostlarını ve ben insanım diyen milyonları bu eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”