KCDK-E'den Alman makamlarına: Anayasaya uyun!

KCDK-E, Frankfurt’taki yürüyüşte polisin provokasyonuna tepki göstererek, "Anayasaya uyun" çağrısı yaptı. Açıklamada, "Gençlerin kararlı eylemlerini destekliyoruz" denildi.

KCDK-E  Eşbaşkanlık Divanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun protesto edildiği yürüyüşlere ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'GENÇLER PROVOKASYONA GELMEDİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komployu kınamak amacıyla Almanya’nın Frankfurt kentinde başlayan yürüyüş, yapılan provokasyonlara rağmen devam ediyor.
'Tecrîdê nehêle, Bi Rêber APO re azad bibe!' şiarıyla Fransa’nın Strasbourg kentine kadar sürecek olan Kürt gençler, üçüncü günde polisin provokasyon girişimlerine rağmen duyarlı ve hassas yaklaşımlarıyla provokasyona gelmeyerek büyük bir sorumluluk göstermiştir. 
Üç ayrı ülkede başlayan yürüyüşler, Luxemburg ve Cenevre kolları sorunsuz bir şekilde sürdürülürken, Frankfurt’ta başlayan yürüyüşte zaman zaman polisin yaptığı demokratik olmayan yasakçı ve keyfi uygulamalar yaşanmıştır. Almanya’daki yürüyüşçülere her yerde farklı uygulamalar olmuştur. Kimi yerlerde karşılıklı diyalog ve koordineli çözümlerle sorunsuz yürünürken, kimi yerde keyfi uygulamalar ve yasakçı, hatta diyaloga kapalı (Manheim) yaklaşımlar olmuştur.

'TÜRK DEVLETİNİN ETKİSİNDELER Mİ?'

Acaba bu tutum, Türk devletinin lobicilerinin etkisinde kalan memurların yaklaşımı mı, ya da kimi yöneticililerin keyfi ve şahsi yaklaşımı mıdır? Ya da emniyet içindeki kimi Türk kökenli polislerin yanlı ve bilinçli yönlendirmesi midir? Soruların cevabı ortada durmaktadır. Bunun merkezi bir karar olduğuna inanmak istemiyoruz.
Tüm bunlara rağmen gençlerin son derece demokratik, olgun duruşu, kararlara uymaları önemlidir ve sorumlu davrandıklarını göstermektedir. Yürüyüş komitesi ve yürüyüşe katılan gençlerin amacı provokasyona gelmeyerek yürüyüşlerini demokratik bir duruş ve başarıyla sonlandırmaktır.
100 gencin coşku dolu kararlılığıyla devam eden yürüyüş yarın Homburg‘a doğru yol alacak.

ALMAN MAKAMLARI VE POLİSİNE ÇAĞRI

KCDK-E olarak bugün Manheim’de polisinin takındığı anti-demokratik tutumu ve provokasyon yaklaşımlarını kınıyoruz. Alman makamları ve polise çağrımız; Alman anayasasının 4. maddesinde yer alan, herkesin düşüncelerini belirtme özgürlüğü çerçevesinde yürüyüşün barışçıl ve demokratik biçimde sonuna kadar sürmesinin duyarlılığı ile yaklaşarak sorumluluk ortaya koymalarıdır.
Gençlerin kararlı, coşkulu eylemlerini destekliyor, yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz."