KCDK-E’den Haydar Cansız için başsağlığı mesajı

KCDK-E: Haydar Cansız’ın naaşını memleketi Dersim’e uğurlanacağı Cumartesi günü herkesi güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.

17 Eylül günü yaşamını yitiren PKK kurucularından ve 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Sakine Cansız’ın ağabeyi Haydar Cansız başsağlığı mesajı yayınlayan KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, “Hastalığı onu erken yakalayarak onu bizim aramızdan aldı. Mert kişiliğe sahip Haydar Cansız, anılarımızda ve mücadelemizde yaşayacaktır” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E şunları belirtti: “Şehit Sakine Cansız (Sara) değerli ağabeyi Haydar Cansız, 17 Eylül günü hayata gözlerini yumdu.

Yaklaşık 3 yıldır kanserle mücadele eden Haydar Cansız, Almanya’nın Berlin kentinde tedavi gördüğü hastanede amansız hastalığa yenik düşmüştür.

Yurtsever duygularla mücadeleye bağlılığını sürdüren Cansız, 12 Eylül askeri darbesi sonrası yerleştiği Avrupa’da fedakarca ve taviz vermeden mücadeleye devam etmiştir. Sakine Cansız (Sara’nın) değer verdiği bir kişilik olan Haydar Cansız fedekarlığı ve özverilisiyle hep halkına ve mücadelesine bağlı olmuştur.

Hastalığı onu erken yakalayarak onu bizim aramızdan aldı. Mert kişiliğe sahip Haydar Cansız, anılarımızda ve mücadelemizde yaşayacaktır. Onun dürüst yaşamı bize örnek olmaya devam edecektir.

KCDK-E olarak tüm Cansız ailesine ve dostlarına başsağlığı diliyor ve halkımızın başı sağ olsun diyoruz.

Naaşının memleketi Dersim’e uğurlanacağı Cumartesi günü herkesi güçlü sahiplenmeye çağırıyoruz.”