KCDK-E’den Kıtay için bağsağlığı mesajı

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, Pazartesi günü Almanya’nın Hamburg kentinde geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Kürt siyasetçi Yavuz Kıtay için başsağlığı mesajı yayınladı.

KCDK-E, “Bingöl HDP il başkanlığı yapan Yavuz Kıtay Almanya’nın Hamburg kentinde yaşama gözlerine yumdu” dedi.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KCDK-E, Kıtay’ın yaşamı boyunca özgürlük mücadelesinde aktif yer aldığını belirterek, DEHAP, HADEP, DTP, BDP olmak üzere çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlattı.

Açıklamada, “(Kıtay) hiçbir görev ve sorumluluktan kaçmamış bir şahsiyetti” denildi.

Mesajda devamla şu ifadeler yer aldı: “Mücadelesi süresince defalarca tutuklanmış, baskı, eziyet ve işkence görmüştür. Ama o tüm bunlara rağmen mücadelesinin bir adım dahi geri atmamış kararlılıkla kavgasını sürdürmüştür

2017 yılında HDP il başkanı görevi sırasında tutuklanmış ve tahliye olduktan sonra zorunlu olarak yurtdışına çıkararak yaşamını Almanya’nın Hamburg kentinde sürdürmeye başlamıştır.

9 aydır Almanya’da olan Yavuz Kıtay geçirdiği kalp krizi sonucu, hayatını kaybederek aramızdan ayrılmıştır. Yavuz Kıtay’ın bu ani ölümü tüm mücadele arkadaşlarını ve bizi derinden üzmüştür. Onun verdiği onurlu mücadele bayrağı bize miras olarak kalmıştır. Bıraktığı yerden devralarak devam edeceğimize söz veriyoruz.

Yavuz Kıtay'ın cenazesi memleketi olan Bingöl'de defnedilmek üzere uğurlanacaktır. Ailesine, yakınlarına, yoldaşları ve tüm Kürdistan halkının başı sağ olsun.”