KCDK-E: Direnişi büyütmek için Düsseldorf'a

KCDK-E, halkı 11 Mayıs Cumartesi günü Düsseldorf Hauptbahnhof’undan, Düsseldorf Parlamentosu önüne kadar gerçekleştirilecek, '7 bin tutsak için 7 bin insan zinciri' eylemine aktif katılmaya çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, tecridin bir görüşmeyle değil, kalıcı olarak kalkması gerektiğini belirterek, direnişi büyütmek için Düsseldorf'a çağırdı.

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 2 Mayıs günü avukatlarıyla yaptığı görüşme kamuoyuna bir deklarasyonla duyuruldu. Faşist AKP-MHP, direniş karşısında sıkışmış, seçim atmosferine malzeme olarak sunmak, iç ve dış kamuoyunda yükselen baskıları durdurmak ve büyüyen direnişi zayıflatmak için tam 8 yıl sonra avukatlara İmralı’da görüşme planlamıştır. 

'AKP-MHP YENİLGİ VE ÇIKMAZDA'

Binlerin açlık grevi direnişi Kürdistan ve Türkiye sınırlarını aşarak uluslararası bir boyuta çıkmıştır. Demokratik hak ve özgürlükleri hiçe sayan, temel insani hakları gasp eden diktatör Erdoğan ve ekibi, tam bir çıkmazın içindedir. Bir taraftan yerel seçimlerde büyük bir yenilgi yaşamış, diğer taraftan tecrite karşı başlatılan mücadele karşısında çaresiz bir konuma düşmüştür.

'Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Öcalan’ı özgürleştirelim' mücadelesi beyaz türbentli Kürt annelerin sokaklara akan eylemleriyle yeni bir aşamaya gelmiştir. Bu irade ve yükselen mücadele bir alev topu gibi büyüyerek AKP-MHP faşist iktidarının sonunu getirecektir. Çok açıktır ki açlık grevi direnişinin somut talepleri bu faşist iktidarın yıkılması ve tecridin kalıcı kırılmasıdır. Tecrit bir bütün olarak Türkiye’de yaşayan tüm halklar üzerinde uygulanmaktadır. Faşizm bir bütün olarak halklar üzerinde bir karabasan olarak zulmünü sürdürmektedir. Haklı bir zeminde yürüyen bu onurlu mücadele AKP faşist iktidarını temelinden sarsmış ve oyununu bozmuştur. Açlık grevi direnişinin sağlayacağı başarı bir bütün olarak özgürlüklerin önünü açacak ve onurlu kalıcı bir başarıyı sağlayacaktır. 

'TECRİT KALICI OLARAK KALKMALI'

Milyonların iradesi Önder Öcalan, yaptığı açıklamada tutumunu net bir şekilde ortaya koymuştur. Kürt halkına yönelik sürdürülen topyekûn savaş politikası aralıksız bir şekilde sürmektedir. Önder Apo üzerindeki uygulanan tecrit Kürt halkı ve demokrasi güçleri üzerinde uygulanan baskı ve zulümdür. Bu nedenle Kürt halkı İmralı’da uygulanan tecrit ve baskının kalıcı olarak kaldırılması tek çözümdür.

Leyla Güven, Nasır Yağız, zindandaki tutsaklar ve Avrupa’daki direnişçilerin açlık grevi haklılığını korumaktadır.15 tutsağın başlattığı ölüm orucu eylemi, beyaz tülbentli annelerin sokaklarda başlattığı isyan haklıdır ve mutlaka kazanacaktır. 

Kürt halkına karşı yoğun bir savaş sürdüren Türk devleti ve onun iktidarı AKP-MHP'nin, 8 yıl sonra avukatların İmralı’ya gidişine izin vermesinin yükselen kamuoyu baskısını azaltmaya yönelik olduğu ortadadır. Sayın Öcalan bu görüşmede de siyasi duruşunu tekrar ortaya koymuştur. Sorunlara barışçıl yöntemlerle yaklaşılması, onurlu bir çözüm için hazır olduğunu yenilemiştir. Tecride karşı sürdürülen açlık grevi direnişlerinin ölümle sonuçlanmaması için her zamanki hassasiyetini belirtmiştir. Sorumluluğun iktidarda olduğu ve bu nedenle bir an evvel iktidarın sorumluluğunu üstlenerek doğru bir çözüm için adım atması gerektiğine işaret etmiştir.

'TECRİDİ KIRMA MÜCADELESİNİ YÜKSELTELİM'

Haklı bir zeminde yürüyen tecride ve faşizme karşı bu direniş, tüm Kürt halkının ve demokrasi güçlerinin doğrudan mücadelesi olmaktadır. Eylemciler tecridin kaldırılması durumunda eylemlerini sonlandıracaklarını zaten deklare etmişlerdir. 2 Mayıs günü yapılan avukat görüşmesinin de tecridin kalktığı anlamına gelmediğini vurgulayan eylemciler, direnişlerini kararlıca sürdüreceklerini açıklamışlardır. KCDK-E olarak eylemcilerin bu kararlarına saygı duyuyor, Kürt halkını, demokrasi güçlerini, direnişe aktif katılmaya ve tecridi kırma mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak yurtsever halkımızı, devrimci, demokrat, aydın ve muhalif herkesi, bu onurlu, haklı demokrasi ve özgürlük mücadelesinin etrafında kilitlenerek, direnişi büyütmeye ve sahiplenmeye çağırıyoruz. 

DÜSSELDORF'A ÇAĞRI

11 Mayıs Cumartesi günü Düsseldorf Hauptbahnhof’undan, Düsseldorf Parlamentosu önüne kadar gerçekleştirilecek, '7 bin tutsak için 7 bin insan zinciri' eylemine aktif katılmaya çağırıyoruz. İnsan Zinciri Eylemi 11 Mayıs 2019 Cumartesi, saat 10:00’da Düsseldorf Hauptbahnhof önünde başlayacaktır. Düsseldorf Parlamentosu önünde mitingle sonlandırılacaktır."