KCDK-E: Diyar Xarib’e saldırı, ulusal birliğe yapılmıştır

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, KCK Genel Başkanlık üyesi Diyar Xarib’in (Helmet) hayatını kaybettiği saldırıyı kınayarak, “Ajanlar ve işbirlikçiler yoluyla gerçekleştirilen bu alçak saldırı Kürt halkının ulusal birliğine yapılmış bir saldırıdır” dedi.

Türk devletinin 5 Temmuz günü Kandil’e düzenlediği hava saldırısında, KCK Genel Başkanlık üyesi Diyar Xarib ile Devran ve Şahin isimli iki gerilla hayatını kaybetti.

KCDK-E yaptığı yazılı açıklamada, “Kürdistanlı siyasetçi Helmet (Diyar Xarib)’in şehadeti büyük bir kayıp olmuştur. Başûrê Kürdistan’ın yiğit evladı Diyar Xarib’i saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

Bu saldırı ve katliamdan medet umanların heveslerinin kursaklarında kalacağını belirten KCDK-E, “Kürdistan halklarının onurlu özgürlük mücadelesi şehitlerinin anılarına bağlılık temelinde devam edecektir” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Yaşamı boyu ulusal birlik duygularıyla yüreği atan Başurê Kürdistanlı siyasetçi Helmet, yaşamının her anında özgür Kürdistan özlemini dile getirmiştir. Bu saldırı ulusal birliğe karşı yapılmış bir saldırı olmuştur. Helmet, Kürdistanı işgal etmek isteyen sömürgeci Türk devletine destek olan Güneyli güçlerin desteğine karşı açık eleştiri yapmış ve bundan vazgeçmeye çağırmıştır. Ajanlar ve işbirlikçiler yoluyla gerçekleştirilen bu alçak saldırı Kürt halkının ulusal birliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırı Kürt halkını ve Kürt özgürlük hareketini hedeflenmiştir. Diyar Xarib şahsında gerçekleştirilen bu katliam, önder Apo’nun düşüncelerine yapılmış bir saldırı olmuştur.

Kürdistan halkı Diyar Xarib gibi değerli ve yiğit evladını kaybetmiştir. Halkların gönlünü kazanmış, çalışmalarıyla Başûrê Kürdistan halkını etkilemiş bir şahsiyet olmuştur. Yaşamı boyunca sergilediği tutum gibi bizde Kürdistan’ın bu yiğit evladının anılarına uygun bir duruş sergileyerek ulusal birliği ısrarla gerçekleştirmenin mücadelesini sürdüreceğiz. Bu kararlılıkla tüm dünyada ve Avrupa’da ulusal birlik ve özgür Kürdistan mücadelemizi kararlı bir duruşla büyütmeliyiz.

KCDK-E olarak Diyar Xarib’e karşı gerçekleştirilen bu alçak saldırıyı lanetliyor, yurtsever halkımızı, dostlarımızı, insanlığı bu işgalci vahşet karşısında sesini yükseltmeye çağırıyoruz.

Tüm dünyadaki halkımızı Türk devletinin işgal saldırıları ve katliamlarına karşı ayağa kalkarak lanetlemeye, özgürlük sembollerimiz şehitlerimizi her yerde sahiplenerek anmaya çağırıyoruz.”