KCDK-E: Dünya sağlık AKP gasp için görevde!

Kayyum gasplarını kınayan KCDK-E, halkı her yerde iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, HDP'li belediyelerin gasp edilmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'SAĞLIK YERİNE SAVAŞA PARA HARCAMAYA DEVAM EDİYOR'

KCDK-E'nin açıklaması şöyle:

"İnsanlık koronavirüs salgınıyla pençeleşirken Türk devleti Kürt soykırımına ara vermeden devam ediyor.
Batman Belediyesi koronavirüs salgını başladığı günden beri aldığı önlemlerle herkesin dikkatini çeken başarılı çalışmalar yürütmekteydi. Halkın sağlığını düşünerek su faturası ödemelerini de geçici bir süreliğine ertelenmişti.

Koronavirüsünden dolayı milyonlarca insan tehlike altındayken hiçbir tedbir almayan, çözümüzce insanları bilindik yalanlarla uyutan ve kandıran ölüme terk eden faşist Erdoğan, Kürt halkının iradesine saldırmaya aralıksız devam etmektedir.

Türkiye halklarının karşı karşıya bulunduğu bu salgın karşısında sınıfta kalan faşist Türk devleti, çaresizlik içerisinde kalırken, söz konusu Kürtler olunca soykırımcı zehrini tereddüt etmeden akıtıyor. Milyarları halk sağlığına ve toplumsal ihtiyaçlara harcamak yerine savaşa harcayarak toplumu felaketlere karşı savunmasız bırakmaya devam etmektedir.

'VİRÜSTEN DAHA TEHLİKELİLER'

Faşist Türk devleti ve onun soykırımcı şefi Erdoğan koronavirüsünden daha tehlikelidir. Koronayı fırsat bilerek Kurt halkını baskılamaya devam etmektedir. Bu faşizan kafa yapısını teşhir etmenin, içte ve dışta tüm dünyaya duyurarak, tüm imkanlarını seferber etmenin zamanıdır.

'ACİLEN DAYANIŞMA BÜYÜTÜLMELİ'

Bu bağlamda Batman, Silvan, Lice, Ergani ve Eğil halkının, dolaysıyla tüm Kürt halkının iradesine sahip çıkması gerekir.  Gasp edilen belediyelere sahip çıkılmalı, siyasi tutsakların özgür kalması için acil olarak dayanışma yükseltilmelidir.

KCDK-E olarak tüm halkımıza, demokrat ve devrimcilere çağrımız Kayyum darbesine karşı imkanlar ölçüsünde her yerde ve evlerinde halkın iradesi olan belediyeleri sahiplenmeyi ve eylemlerini yükseltmeye çağırıyoruz."