KCDK-E: Federal Almanya savcısını göreve davet ediyoruz

KCDK-E: Federal Almanya savcısını göreve davet ediyoruz. Erdoğan’ın Kürt düşmanı nefret politikaları Almanya’ya taşımakta, Kürtlere ve muhaliflere saldırı için emirler yağdırmaktadır.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal ve soykırım saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlenen çadır eylemine saldırıya ilişkin açıklama yapan KCDK-E, “diktatör Erdoğan, kendisi çetesini arayarak, yaptığı telefon konuşmasında ırkçı ve şoven sözler sarf ederek ‘Bir Türk kimlere bedel? Onu ortaya koymuşsunuz, bu çok önemli’ her zaman böyle olun diyerek faşist saldırganı tebrik ve teşvik etmiştir” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KCDK-E şunları belirtti:

“Türk devletinin Efrîn işgaline karşı Almanya’nın Stuttgart kentinde açılan çadıra Türk ırkçısı Yusuf Ünsal Erdoğan’ın talimatıyla saldırdı. Polisin provokatörü gözaltına alıp hemen salıvermesi bu çetelere cesaret vermektedir. Saldırı sonrası soykırımcı Türk devletinin diktatörü Erdoğan ve Başbakanı Binali Yıldırım provokatörü telefonla arayarak tebrik ettiler.

Almanya’daki paravan çete örgütü UETD şeflerinin provokatörü ziyaret etmesiyle yetinmeyen diktatör Erdoğan, kendisi çetesini arayarak, yaptığı telefon konuşmasında ırkçı ve şoven sözler sarf ederek ‘Bir Türk kimlere bedel? Onu ortaya koymuşsunuz, bu çok önemli’ her zaman böyle olun diyerek faşist saldırganı tebrik ve teşvik etmiştir. Provokasyonu ve provokatöre övgüler dizen, yeni talimatlar verip, boş durmayın diyen diktatör Erdoğan yapılan saldırıyı överek ve teşvik ederek Almanya’da suç işlemiştir. Böylece Avrupa’da yeni provokasyon ve saldırı girişimlerinin startını vererek çetelerine saldırı için talimat vermektedir.

AZMETTİRİCİ ERDOĞAN ÇETELERİ VASITASIYLA AVRUPA’DA PROVOKASYON PEŞİNDE

Uzun dönemden beri Türk devletinin Kürt karşıtı kirli politikalarını Almanya’ya Avrupa’ya taşırmaya ve çetelerini Kürtlere ve muhaliflere karşı saldırı yapmaları için örgütlediğini ve talimatlar verdiğini belgeleri ile kamuoyu ile paylaştık ve ilgili birimlere bilgi verdik. Tüm bunlara rağmen Almanya gerekli tedbirleri almadığı gibi bu çetelerin örgütlenmesine göz yummaktadır.

Almanya’nın Erdoğan’ın çete örgütlenmesi karsındaki sessizliği ve tedbir almaması Türk devletinin çetelerine güç vermekte ve saldırılarına zemin sunmaktadır. Tüm uyarılarımıza rağmen bu çetelere karşı gerekli tedbirlerin alınmaması gerçekleşecek herhangi bir olayın siyasi ve hukuki sorumlusu ilgili birimler olacaktır.

KCDK-E olarak Federal Almanya savcısını göreve davet ediyoruz. Erdoğan’ın Kürt düşmanı nefret politikaları Almanya’ya taşımakta, Kürtlere ve muhaliflere saldırı için emirler yağdırmaktadır. İşlediği bu suç nedeniyle Erdoğan’a derhal dava açılmalıdır.

Başta Almanya kamuoyuna, basına ve siyasilere çağrımız Erdoğan diktatörüne muhalif olan Kürtlere, Alevilere, Ermenilere, Asurilere, Akademisyenlere, Aydınlara ve gazetecilere karşı Almanya’daki Türk devletinin çetelerinin siyasi suikast ve provokasyonlara karşı gerekli tedbiri almayarak muhaliflerin can güvenliğini tehlikeye atan hükümete ve ilgili birimlere baskı oluşturarak gerekenin yapılmasıdır. Diktatör Erdoğan’ın saldırı ve provokasyonlarına ve çetelerine karşı demokrasi, eşitlik ve özgürlük mücadelesini birlikte yükseltmeye çağırıyoruz.

KCDK-E olarak halkımıza ve dostlarımıza çağrımız Stuttgart’a olduğu gibi eylemlerimize saldıran ve bizi çatışma ortamına çekmeye çalışan Erdoğan’ın ve Türk devletinin ajan ve provokatörlerine karşı uyanık olalım. Çatışma ve şiddet ortamına müsaade etmeyelim. Efrîn işgaline ve Erdoğan diktatörüne karşı demokratik, barışçıl siyasi ve hukuki mücadeleyi yükseltelim.”