KCDK-E her yerde eyleme çağırdı: İrademize sahip çıkalım

KCDK-E, AKP-MHP iktidarının HDP'li belediyelere dönük darbesine karşı halkın geri adım atmayacağını belirtti, her yerde sahiplenme eylemleri düzenlemeye çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, HDP'li 5 belediyenin gasp edilmesine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
"Belediyeler Erdoğan darbesiyle gasp edildi" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Tekçi, AKP-MHP faşist ittifakı tüm hak ve özgürlüklere ara vermeden saldırıyor. Bir taraftan Kürdistan’ı işbirlikçileriyle işgal ve ilhak etmek istiyor, diğer yandan da halklarımızın uğruna büyük bedeller ödedikleri demokratik hak ve özgürlüklere saldırarak gasp ediyor" denildi.

'FAŞİST DARBELER KARŞISINDA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Faşist saray rejimi halk iradesine ve Kürdün sahip olduğu ne varsa ne kadar düşman olduğunu gösterdi. Bu alçak faşist darbenin halkımızın iradesine karşı yapılmış bir saldırı olduğu ortadadır. Halkımız hiçbir faşist darbe karşısında geri adım atmayacak ve yılmayacaktır.

'HER YERDE ÜST DÜZEYDE TEPKİMİZİ GÖSTERELİM'

HDP şahsında Kürt halkına ve halklara yapılan bu faşist kayyum darbesine karşı halkımız bulunduğu her yerde en üst imkânlarını devreye sokarak tepki göstermeli, teşhir etmeli ve uluslararası kamuoyunu bilgilendirmelidir.
KCDK-E olarak, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı’na denk getirilen bu soykırımcı darbeye karşı halkımızı ayakta olmaya ve tepkisini göstermeye, bulunduğumuz her yerde halkımızın iradesine sahip çıkma eylemlerini gerçekleştirmeye çağırıyoruz."