KCDK-E, her yerde sokağa çıkmaya çağırdı

KCDK-E, AKP-MHP iktidarının siyasi soykırım operasyonlarına karşı herkesi bulunduğu yerde sokağa çıkmaya ve seferberliğe çağırdı.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, yazılı açıklama yaparak, HDP'ye dönük siyasi soykırım operasyonlarına tepki gösterdi.
"AKP-MHP ve Ergenekon ittifakının, 7 ili kapsayan gözaltı saldırılarının dünkü MGK toplantısında kararlaştırıldığı çok açıktır" diyen KCDK-E, şunları belirtti:

'KÜRT HALKINDAN İNTİKÂM ALINMAK İSTENİYOR'

"HDP’ye karşı yürütülen bu soykırım saldırısı kararının AKP-MHP faşist ittifakının Kürdistan’daki işgal politikaları doğrultusunda, Saray'daki diktatör tarafından verildiği çok açık görünmektedir. Halkların, kadınların, çocukların ve özgürlüklerin düşmanı bu faşist rejim, sömürgeci hukuk ile Kürt halkının mücadelesini bastırmak istemektedir. Devletin tüm militarist güçleri ve faşist yasalarla saldırarak hizaya getirmek ve boyun eğdirmek istemektedir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen Kürt düşmanı soykırım saldırısıyla HDP’nin işlevsiz kalması hedeflenmektedir. Milyonların iradesine yapılan bu saldırı Kürt halkından intikâm alma hesaplaşmasıdır.
Bugün gerçekleştirilen soykırım operasyonun önümüzdeki günlerde artarak devam edeceği görülmektedir. İşgalci Türk devleti ve onun faşist AKP-MHP ve Ergenekon ittifakının saldırılarına karşı halkımız, devrimci, demokrat, aydın ve muhalif herkes, tepkisini ortaya koyarak mücadeleyi yükseltmeye devam edecektir.

'FAŞİST REJİMDEN KURTULMA ZAMANI'

Bir kez daha açıkça görülüyor ki bu işgalci, faşist ve katliamcı rejimden artık kurtulmanın zamanı gelmiştir. Başta Kürdistan halkları olmak üzere Türkiye ve bölge haklarının ortak mücadelesi ve Kürt özgürlük hareketinin başlattığı 'Tecride, Faşizme ve İşgale Son, Özgürlük Zamanı' hamlesinde daha güçlü yer alarak ve demokrasi, özgürlük mücadelesini yükselterek AKP-MHP faşizminden kurtulmanın zamanı gelmiştir."
KCDK-E, seferberlik çağrısı yaparak, "Bulunduğumuz her yerde sokağa çıkmaya, faşist yasalarla iktidarını sürdüren diktatör Erdoğan ve onun faşist AKP-MHP ve Ergenekon ittifakını teşhir etmeye çağırıyoruz" dedi.