KCDK-E'nin koronavirüse karşı çalışmaları sürüyor

KCDK-E, koronavirüse karşı toplumu korumak adına çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal medyadan da bilgilendirme yapılıyor.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, koronavirüse karşı yürüttüğü çalışmalara ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'SAĞLIK KOMİTEMİZ ÖZVERİYLE ÇALIŞIYOR'

Açıklama şöyle:

"KCDK-E olarak koronavirüsü salgının başladığı ilk günden itibaren oluşturduğumuz KCDK-E Sağlık Komitesi önemli bir çalışma yapıyor ve yapmaya devam ediyor. Bu çalışmada yer alan 35 doktor arkadaşımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Arkadaşlarımızın hazırladığı materyalleri ülke ve toplum merkezlerimiz ve halkımız ve dostlarımız da dikkatle takip etmektedir. Bilinmesi açısından sağlık ekibimizin hazırladığı Kürtçe bilgilendirme materyalleri tüm Kürdistanlı kurum ve partilerle, Türkçe bilgilendirmeleri Türkiyeli devrimci demokrat kurumlarla paylaşmaktayız. Sağlık ekibi aynı zamanda ulusal birlik ve demokratik ittifaktaki tüm dostlarımıza da hizmet etmektedir.

KOORDİNASYON OLUŞTURULACAK

Bu süreçte daha hızlı hareket ederek kendimizi daha güçlü hale getireceğiz. Bunun için Türkiyeli demokratik güçlerle ortak bir koordinasyon oluşturarak, daha fazla ortaklaşmayı ve birlikte hareket etmeyi geliştireceğiz. Kürdistanlı kurum ve partilerin oluşturduğu koordinasyonu da daha aktif hale getireceğiz.

Halkımıza hizmet etmek bizim açımızdan her şeyden önce gelmektedir. Sağlık Komitemizin hazırladığı bilgilendirme materyalleri önemli işlev görmektedir, ancak yeterli olmamaktadır.

SOSYAL MEDYADAN GÜNLÜK BİLGİLENDİRME

Bu süreçte koronavirüsünden korunmak için herkesin evlerinde kalması başta gelen ilk tedbir olmaktadır. İnsanlarımıza daha fazla bilgi ulaştırmak için KCDK-E Tenduristi Sosyal Medya ekibi de günlük olarak Kürtçe, Türkçe, Soranice, İngilizce, Almanca, Fransızca Twitter ve Facebook üzerinden bilgilendirmeler yapacaktır. Bu bilgilendirmeler sağlık ekibimizin denetimde yapılmaktadır.

Yine haftada iki gün sosyal medya üzerinde halkımızı bilgilendirmek için canlı yayınlar yapacağız. Her hafta çarşamba günü saat 20.30’da siyasi konularda seminerler, her hafta cumartesi günü saat 20.00’de doktor arkadaşlarımız koronavirüsü hakkında bilgilendirmeler yapacaklar. Yapılacak bu yayınlar esnasında izleyen insanlarımız canlı yayında konuklarımıza soru sorabilecekler.

Bunun için tüm meclislerimiz, Kürdistanlı, Türkiyeli kurum, parti ve aydınlar, halkımızda bu süreçte sosyal dayanışma ve ortaklaşmayı güçlendirmeye katkı sunmalı ve sosyal medya hesaplarımızın tanıtımını yaparak büyük katkı sağlayacaklardır.”

Sosyal medya hesapları şöyle:
Facebook Hesabımız: /KCDKETenduristi
Facebook Hesabımız: /gundeminiz
Twitter Hesabımız: @K_T_KCDK_E
Youtube Hesabımız: Komiteya Tenduristi
( https://www.youtube.com/channel/UC4isJey6Carb26gICM6C5vA?view_as=subscriber )