KCDK-E, Paris'teki DAİŞ saldırısını kınadı

Başkent Paris'teki DAİŞ saldırısını kınayan KCDK-E, halkları DAİŞ ve onu destekleyen AKP faşizmine karşı ortaklaşmaya çağırdı.

Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Kongresi (KCDK-E), Fransa'nın başkenti Paris'in merkezindeki ünlü Champs Elysees Bulvarı üzerindeki DAİŞ saldırısına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "23 Nisan pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Fransa'da yeni bir saldırı yaşandı. Champs-Elysees Bulvarı'ndaki gerçekleşen bu alçak saldırıyı kınıyoruz" denildi.

İnsanlık düşmanı DAİŞ çetelerine karşı savaşan Kürt Özgürlük Mücadelesinin insanlık onurunu koruduğuna vurgu yapılan açıklamada, Erdoğan ve AKP'nin DAİŞ'e destek vermesi ve onu yönlendirmesine değinildi.

Son olarak Rusya ve pek çok yerdeki DAİŞ saldırısını gerçekleştirenlerin Türkiye bağlantılarının ortaya çıktığına işaret edilen açıklamada, "Erdoğan Avrupa’da AKP-MHP ittifakına karşı uygulanan yasaklamaların ardından Avrupa’yı tehlikelerin beklediğini açık açık sözleriyle sarf ederek tehdit etmişti" hatırlatmasında bulunuldu.

KCDK-E, DAİŞ ve AKP-MHP faşizmine karşı Avrupa halklarını ortak mücadeleye çağırdı.