KCDK-E: Soykırımı eve hapsolarak durduramayız

Türk devletinin soykırımcı, vahşi saldırılarının sürdüğüne dikkat çeken KCDK-E, salgın döneminde durdurduğu faaliyetlerine tekrar başlıyor. KCDK-E, "Evlere hapsolmayalım, sokak eylemlerine hız katalım" dedi.

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin pandemi döneminde de işgalci saldırılarını ve tutsaklara dönük zulmünü sürdürdüğünü vurguladı.
Açıklamada, "Halkımızın ve çalışanlarımızın sağlığını dikkate alarak kurumlarımızın tümünü kapatmıştık. Faaliyetlerimizin büyük bir bölümünü dijital ortamda gerçekleştirerek halkımızı bilgilendirerek çalışmalarımıza devam ettik. Tüm eksik kalan yanlara rağmen KCDK-E olarak bu süreçte üzerimize düşenleri yerine getirmeye çalıştık. Halkımızı kriz masaları ve dijital ortamda sağladığımız yayınlarla bilgilendirdik ve salgın süresince ayakta tutarak birliğini ve örgütlülüğünü korumaya çalıştık" denildi.
Türk devletinin koronavirüs salgınını bir fırsata çevirmek istediğine dikkat çekilen açıklamada, "Sömürgeci Türk devleti saldırı ve soykırım politikalarını ara vermeden sürdürdü ve sürdürmeye devam ediyor. Her türlü kirli yöntemlerle başvurarak saldırılarını sürdürmektedir.  Katliamcı Türk devleti zindanlardaki rehin aldığı binlerce Kürt siyasi tutsağı ölüme terk etmekte, Başur’da  Zînî Wertê, Kandil ve Maxmûr’da halkımızın tüm değerlerine ve varlığına saldırılarını aralıksız olarak sürdürmektedir. Rojava’da hem kendisi hem de çeteleri üzerinden saldırılarını aralıksız sürdürmektedir" diye kaydedildi.

'15 MAYIS'TAN İTİBAREN FAALİYETTEYİZ'

Şehitliklere dönük vahşi saldırılara da değinilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"Soykırımcı Türk devleti eşi benzeri görülmemiş bir şekilde Kürdistan'daki şehitlik kabristanlarına saldırarak, Kürtlük adına ne varsa her şeyi yok etmeyi istemektedir.
Saldırıların koronavirüs salgınına rağmen derinleştirilerek sürdürüldüğü böylesi bir süreçte kurumsal ve örgütsel faaliyetlerimizi sürdürmek ve diri tutmak her zamankinden çok daha hayatidir. Halkımızın, ülkemizin özgürlük mücadelemizin geleceği açısından örgütlü birliğimizi korumak ve faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdürmek zorunluluk olmaktadır.
Birçok ülkede yapılan düzenlemelerle kontrollü biçimde yaşamın normalleşmesine geçildi. KCDK-E olarak da geçikmiş biçimde kurumsal faaliyetlerin 15 Mayıs itibarıyla dar gruplarla yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

'TEDBİRLER ALARAK SOKAK EYLEMLERİNİ SÜRDÜRMELİYİZ'

Halk olarak soykırımla karşı karşıya olmamız mücadeleyi kararlı bir şekilde yükseltmemizi zorunlu kılıyor. Salgının tamamen bitmemiş olması nedeniyle de tedbirleri elde bırakmamak için dar gruplarla sağlık mesafesini koruyarak derneklerimizde ve kurumlarımızda faaliyetlerimizi sürdürmemiz gerekmektedir. Bundan sonra koronavirüsü ile birlikte yaşamayı ve sıkı tedbirler alarak mücadelemizi, sokak eylemlerimizi sürdürmeliyiz.

'TOPLANTILAR YAPILMALI'

Eşbaşkanlar küçük gruplar ve her komisyonla ayrı ayrı toplantılarını yaparak aktif hale getirmelidirler.  Yine eşbaşkanlar öncülüğünde sosyal medya üzerinden geniş katılımlarla toplantılar da yapılmalıdır. Ancak öncelikli olarak çalışmaların motor gücü olan her komisyonla özgün toplantılar yapılarak komisyonların işlevli kılınması gerekiyor. Komisyon tarzındaki toplantıların dernekler ve kurumlarda yapılması gerekir. Tüm planlarımızı dar gruplarla tartışarak ve ortaklaşarak yürütmeliyiz."

'EVLERE HAPSOLARAK SOYKIRIMI DURDURAMAYIZ'

KCDK-E, "Salgının tehlikelerini gözardı etmeden mücadeleyi daha ileri noktaya yükseltmeliyiz" diyerek, şunları kaydetti:
"Evlere hapsolarak insanlığın sorunları çözülemeyeceği gibi Kürdistan üzerindeki soykırım saldırıları da durmaz. Sokak eylemlerine daha fazla hız katarak eylemleri kararlı şekilde sürdürmeliyiz. Ayrıca küçük halk toplantılarını gerçekleştirmek için de derhal harekete geçmeliyiz.
Eylemler konusunda da daha önce belirttiğimiz gibi her çarşamba ve cumartesi günü eylemler izinler alınarak sürdürülmeli ve alınan izinler çerçevesinde yapılmalıdır.
Tüm bunları yaparken bizim için elzem olan halkımızın sağlığını koruyacak tedbirleri gözardı etmeden ve aksatmadan gerçekleştirmeliyiz. Salgın nedeniyle gerekli mesafeyi uygulamalı, maske ve dezenfekte malzemelerini kullanmayı ihmal etmemeli, temizliğe, hijyene dikkat ederek yapmalıyız. Unutmamalıyız ki kurumlarımızın her konuda olduğu gibi bu konuda da örnek olması mücadelemizin gereğidir."