KCDK-E: Tecrit yeni Roboskîlerin habercisi!

KCDK-E, "Roboskî Katliamı, Türk devletinin Kürt düşmanlığı politikalarının sonucu geliştirilen bilinçli ve planlı bir katliamdır" diyerek, tecridin yeni katliamların habercisi olduğu uyarısında bulundu.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, yıl dönümü vesilesiyle Roboskî Katliamı'na ilişkin bugün bir açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Türk savaş uçakları diktatör Erdoğan'ın talimatıyla çoğu çocuk olan 34 sivil Kürdü bilinçli ve planlı olarak katletti" denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'KÜRT DÜŞMANI VE TASFİYECİ POLİTİKALARIN SONUCU'

"Türk sömürgeciliği Kürdistan’da uyguladığı katliam politikaları ile Kürdistan halkına diz çöktürme ve özgürlük mücadelesini tasfiye ederek sonuç almak için sürekli kirli politikalar devreye koymaktadır. Roboski Katliamı da Türk devletinin Kürt düşmanlığı politikalarının sonucu geliştirilen bilinçli ve planlı bir katliamdır. Katliamı gerçekleştiren katil komutanın, katliamdan sonra terfisinin yükseltilmesi ve diktatör Erdoğan tarafından ödüllendirilmesi Türk devletinin planlı bir katliamı olduğunun açık ifadesidir.

Bu devlet, katliam ve baskı ile Kürdistan’daki halkımızın özgürlük yürüyüşünü engelleme politikalarıyla sonuç alamayacaktır. AKP-MHP faşizmi Kürt düşmanı politikasıyla, dört parça Kürdistan ve dünyada Kürt halkının olduğu her yerde kazanımlara karşı kirli savaş ve katliam politikalarını devreye koymuş bulunmaktadır. Rojava’ya, Şengal'e, Maxmur'a saldırıları da bu politikaların Kürdistan halklarına karşı topyekûn savaş konseptidir.

'TECRİT YENİ KATLİAMLARIN HABERCİSİ' UYARISI

Türk devleti, savaş ve katliam politikalarını önce İmralı’da Rebêr Apo’ya karşı derinleştirerek, bunu tüm Kürdistan coğrafyasına yaymayı devreye koymuştur. Bu tecrit tüm halkımıza, demokrasi güçlerine ve özgürlüğe karşı uygulanan bir tecrittir. Uygulanan bu tecrit, baskı politikaları yeni Roboskî’lerin ve katliamların habercisidir."

Katledilenleri anan KCDK-E, "Topyekûn direniş ve mücadeleyi yükselterek tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim" mesajını verdi.