KCDK-E, Türk ve Rus devletlerine karşı eyleme çağırdı  

KCDK-E, Efrîn'de işgalci ve soykırımcı saldırılardan Türk devleti gibi Rusya'nın da sorumlu olduğuna dikkat çekti. KCDK-E, iki devleti 9 Mart'ta her yerde protesto etmeye çağırdı.

KCDK-E Eş Başkanlık Divanı, bugün yaptığı yazılı açıklamada, sömürgeci Türk devletinin Efrîn’deki katliam ve soykırımcı saldırılarını Rus devletinin desteği ile yürüttüğüne dikkat çekti. "Efrîn’de çocuk, kadın demeden sivil halka yapılan jenosidin yanı sıra insanlık tarihinin ortak değerleri ve yerleri yok edilmektedir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Rus devletinin desteği ile AKP-MHP faşizmi tarafından Efrîn’de halklarımıza uygulanan katliamın diğer hedefi de YPG, YPJ ve QSD karşısında kaybeden DAİŞ’e güç vermek ve alan açmaktır. DAİŞ’in halifesi Erdoğan insanlık adına barbar çetelere karşı zafer kazanan YPG, YPJ ve QSD şahsında tüm dünya insanlığına saldırıyor. Rusya Erdoğan'ı desteklemekle aslında insanlık düşmanı DAİŞ’i desteklemektedir" denildi.

'TÜM KÜRDİSTAN İŞGAL EDİLMEK İSTENİYOR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Efrîn’de 47 gündür süren Çağın Direnişi ile insanlık onuru ve özgürlük direnişi ortaya konulmaktadır. Efrîn direnişi dört parça Kürdistan’ın değerlerini ve geleceğini koruma direnişidir. Sömürgeci Türk devletinin Rusya’nın desteği ile gerçekleştirmek istediği jenosit tüm Kürdistan'ı hedefleme, işgal etme ve katliamdan geçirme planıdır. Bunun için de AKP faşist hükûmeti devletin tüm imkânlarını içeride ve dışarıda kullanarak Efrîn direnişini kırmak için kullanmaktadır. Kürt halkına karşı topyekûn bir saldırı ve kirli bir savaş yürütmektedir.

Başta Kürdistan halkı olmak üzere tüm onur, vicdan sahibi insanlar ve Kürt halkının dostları bu kirli savaşı durdurmak için direnişi yükseltmeli ve Rusya’nın kirli politikalarını teşhir etmelidir. Rusya’nın kontrolünde olan hava sahasını Türkiye’ye açmasıyla, Türkiye’nin Efrîn’de jenosit yapmasına, köy ve kasabaların yıkılıp talan edilmesine imkân sağlayarak baş sorumlu olmaktadır.

'RUSYA VAZGEÇENE KADAR...'

Rusya’nın bu katliamdaki rolünü teşhir etmek ve bu kirli siyasetten vazgeçmesi için, KCDK-E ve Avrupa Efrîn’i Sahiplenme Platformu olarak, Türk devleti gibi bu işgalin baş sorumlusu Rus devletini de protestolarımızda temel gündem yapacağız. Rusya bu kirli siyasetten vazgeçene kadar devam edeceğiz.

ÇAĞRI

KCDK-E olarak tüm ülkelerdeki toplum merkezlerimize ve bileşenlerimize çağrımız; 9 Mart Cuma günü tüm dünyada Efrîn katliamının baş sorumlusu olarak Rus ve Türk devletlerinin temsilciliklerinin önünde bu kirli politikaları protesto etmeye çağırıyoruz. Tüm halkımızı ve dostlarımızı seferberlik ruhu ile bu eylemlere katılmaya çağırıyoruz."