Kıbrıs, Finlandiya ve Fransa’da Türk devleti protesto edildi

Kıbrıs’ın Pafos, Finlandiya’nın başkenti Helsinki ile Fransa’nın La Rochelle kentlerinde düzenlenen eylemlerle işgalci Türk devleti protesto edildi.

PAFOS

Kıbrıs'ın Pafos (Baf) kentinde de Türk devletinin işgal girişimi düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş kent merkezinden Marina meydanına kadar sürdü. Sık sık "Biji berxwedana YPG”, “Biji yekitiya gele Kurd”, “Biji Serok Apo” ve “Rojava'ya özgürlük" sloganlarının atıldığı yürüyüşte Türk devletinin kimyasal silah kullanarak gerçekleştirdiği son katliamlara ait resim ve dövizler taşındı. Yürüyüşe Yeşiller Partisi üyeleri de katılarak destek verdi.

HELSİNKİ

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de de yüzlerce kişinin katılımı ile bir eylem düzenlendi.

Yürüyüşe geçmek isteyen kitleyi polisin engellemesi ardından yaşanan arbedede 5 kişi yaralandı.

Daha sonra kitle yürüyüşe geçti.

Finlandiya Parlamentosu önüne kadar yürüyen kitle, burada ise bir miting düzenledi.

Saygı duruşu ile başlayan mitingde, “Biji berxwedana YPG, YPJ, Rojava”, “Eläköön Rojava”, “Eläköön YPG”, “Terörist Erdoğan”, “Isis Erdogan”, “Lasten murhaaja Erdogan”, “Stop stop Turkish coverment” sloganları atıldı.

LA ROCHELLE

Batı Fransa’nın La Rochelle kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları işgal saldırılarını sürdüren Türk devletinin protesto etti. Place de Gabut’da başlayan yürüyüşe Fransa Komünist Partisi, France Insoumis, Mouvement de la Paix, Vieux Port de la Rochelle gibi Fransız kuruluşlar da aktif şekilde destek verdi. Yürüyüşte yapılan konuşmalarda “Dünya Kürtlere borçludur, Rojava’da başlatılan kirli oyun derhal sona ermeli” çağrısı yapıldı.