Kiel ve Hildesheim’da ‘Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi yürüyüşü

Almanya’nın Kiel ve Hildesheim kentlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, KCK’nin başlattığı “Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında eylem düzenledi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde Kürdistanlılar ve dostları, “Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında eylem düzenledi.

Europaplatz’da düzenlenen eylem bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Eylemde yapılan konuşmalarda “Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi eylemlerine güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Biji berxwedana gerilla”, “Biji berxwedana Heftanin” sloganları atıldı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de “Tecride, Faşizme, İşgale son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesi kapsamında bir eylem yapıldı.

Hannover, Salzgitter, Kassel’den Kürdistanlılar ve dostlarının katıldığı eylem Demokratik Güç Birliği’nin de katılımıyla Kardinal Bertram Str’de bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Pankart ve dövizlerin taşındığı yürüyüşte sık sık, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe”, “Eslebe Öcalan”, “Bijî Partiya Karkeren Kurdistan” ve “Jin Jiyan Azadi” sloganları atıldı.

Belediye meydanında ise bir miting düzenlendi.

Bildirilerin okunduğu eylemde Demokratik Güç Birliği, DKTM adına konuşmalar ardından sloganlarla sona erdi.