KJK, Şemdinli eylemini gerçekleştiren gerillaları kutladı

KJK: Şemdinli eylemini gerçekleştiren tüm yoldaşların şahsında 21. yüzyıl zafer gerillalaşmasının adı olan HPG-YJA STAR komutanları ve gerillalarını başarı dileklerimizle kutluyoruz.

KJK Koordinasyonu, Şemdinli’deki eyleme katılan gerillaları yazılı bir açıklama ile kutladı. Açıklamada, “AKP/MHP faşist iktidar rejiminin dört parça Kürdistan’a özellikle de bahardan beri Rojava, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na dönük geliştirdiği imha saldırılarına karşı halkımız ve özgürlük gerillamız büyük bir direniş içerisinde olmuş ve yıl boyunca gelişen saldırıları bu görkemli direnişlerle boşa çıkartmıştır. En son Şemdinli’de geliştirilen HPG-YJA STAR gerilla eylemi de bu görkemli direnişin devamı olarak işgal saldırılarına en büyük karşılığı vermiştir. Bu anlamda gerillanın Şemdinli eylemi düşmanın tüm gelişmiş teknik yoğunluklu saldırılarına karşı başarı ruhu ve tarzının en büyük göstergesi olmaktadır” ifadelerine yer verildi.

21. YÜZYIL GERİLLACILIĞININ NASIL OLMASINA CEVAPTIR

KJK açıklamasında şu hususlara da dikkat çekildi: “İmhacı, işgalci düşman güçlerinin gerilla direnişini bitirme çabalarına karşın HPG-YJA STAR gerillalarının gerçekleştirmiş olduğu Şemdinli eylemi 21. yüzyılda yeni dönem gerillacılığının nasıl olması gerektiğine cevaptır. Bu anlamda bu dönemin profesyonel gerillacılığının vuruş ve hareket tarzı başarı ve zafer tarzı olarak topyekün tasfiye saldırılarını boşa çıkartmayı bilecektir. Önder APO’nun özgürlüğü ve halkımızın özgür geleceğinin teminatı zafer kazanan gerilla tarzıyla sağlanacaktır.

Aynı zamanda dönemin zafer komutanı Atakan yoldaş, Êzidî halkımızın büyük öncüsü Zeki Şengali yoldaş ve kadın gerillalaşmasının başarı komutanı Medya Mawa yoldaşlar şahsında tüm şehit yoldaşların intikamı adına da gelişen Şemdinli eylemini gerçekleştiren tüm yoldaşların şahsında 21. yüzyıl zafer gerillalaşmasının adı olan HPG-YJA STAR komutanları ve gerillalarını başarı dileklerimizle kutluyor başarılarının katlanarak büyüyeceğine dair inancımızı belirtiyoruz.”