KNK Genel Kurulu: Kürtler altın fırsatı kaçırmamalı

KNK'nin 18. Genel Kurul Toplantısı'nda Kürtlerin birliğinin önemine dikkat çekilirken, sadece 1-2 parti katılmıyor diye Ulusal Kongre'nin yapılmamasının yanlış olduğu vurgulandı.

Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) 18. Genel Kurul Toplantısı'nın 2. günü Hollanda'nın Baarlo şehrinde sürüyor. KNK eşbaşkanları, üyeleri, yönetim kurulu üyeleri ve Kürdistan'ın 4 parçasından siyasi parti ve örgüt temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu'da yaşanan krizlerin çözümüne ilişkin tartışmalar yürütüldü.

Kürt halkının birliği ve Ulusal Kongre'nin önemine ilişkin konuşmaların yapıldığı toplantıda söz alan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarının devam ettiğini vurguladı.

Bu saldırılara karşı Avrupa'da yaşayan Kürtlere büyük bir rol düştüğünü söyleyen Koç, "Avrupa'da 3 milyondan fazla Kürt yaşıyor. 3. Dünya savaşının yürütüldüğü Kürdistan'daki saldırılara karşı Avrupa'daki eylem ve diplomasi çalışmalarını daha güçlü yürütmeliyiz" diye konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride dikkat çeken Koç, Öcalan'ın özgürlüğünün sadece bir şahsın özgürlüğü olarak değil Kürdistan ve Kürt halkının özgürlüğü olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti. Öcalan'ın özgürlüğü için 9 Kasım'da İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) önünde düzenlenecek eyleme bütün Kürdistani parti ve kurumların katılması gerektiğini vurguladı.

PARTİLER KÜRDİSTAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MÜCADELE ETMELİ

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Kürdistan İslam Partisi, Kürdistan Komünist Partisi, Orta Anadolu Kürtleri, Ezidî ve Süryani temsilcileri de Ulusal Kongre'nin önemine değindi. Kürt halkının 21. YY'da altın bir fırsat yakaladığına vurgu yapılan konuşmalarda, bütün Kürdistani partilerin Kürt halkının çıkarlarını düşünmeleri ve Kürdistan'ın özgürlüğü için mücadele etmeleri gerektiği kaydedildi.

Parçalı duruşun Kürtlere çok büyük zararlar verdiğine dikkat çekilen konuşmalarda, Kürtler kendi içinde barışı sağlayamazsa özgürleşeceğinin altı çizildi. Genel Kurul bileşenleri, PKK, PDK, YNK ve diğer Kürdistan partilerine Ulusal Kongre'nin toplanması için çağrıda bulunurken, sadece 1-2 parti katılmıyor diye Ulusal Kongre'nin yapılmamasının doğru olmadığına dikkat çekti.

Ortaya çıkan genel görüş, bugün Kürt ve Kürdistan'ın çıkarlarını düşünmeyen partiler yüzünden Kürtler 21. yy'da karşısına çıkan altın fırsatın kaçırılmaması yönünde oldu.