Köln Belediye Başkanı: Kayyum atanması tehlikeli bir durum

Amed, Van ve Mardin’de AKP hükümeti tarafından gerçekleştirilen kayyum darbesi Almanya’nın Köln ve Fransa’nın Marsilya şehirlerinde protesto edildi. Köln’de Belediye Başkanı Andreas Wolter, kayyum atamalarını tehlikeli olarak gördüğünü söyledi.

KÖLN

Köln’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından şehir belediyesi önünde kayyumlara karşı bir eylem gerçekleştirildi. Köln Belediye Meclisi toplantısı sırasında yapılan eyleme katılanlar Köln Belediye Meclisi Sol Parti grup başkanı Jörg Detjen ve bağımsız belediye meclis üyesi Hamide Akbayır karşıladı. Eylemciler Detjen’e kayyumlara ilişkin hazırlanan bir dosyayı sundu.

Daha sonra Köln Belediye Başkanı Andreas Wolter de eylemcilere yönelik bir konuşma yaptı. Gültan Kışanak'ı tanıdığını, onun ve birçok belediye başkanının tutuklu bulunduğunu söyleyen Volter “bunu çok tehlikeli bir durum olarak görüyorum” dedi. İstanbul’a da kayyum atanmak istendiğini halkın iradesine sahip çıkarak ikinci seçimde yine kazandığını söyleyen Wolter  “İstanbul’da halkın elde ettiği bu başarıdan sonra Amed, Van ve Mardin’e kayyum atanmasını da çok tehlikeli  buluyorum” dedi. Wolter son olarak yerel çapta yardımcı olabileceği her konuda desteğe hazır olduğunu  belirtti.

MARSİLYA

Marsilya’da gasp edilen Amed Van ve Mardin belediyeler için eylemler aralıksız devam ediyor.

Bugün saat 14’te şehir merkezindeki Vieux Port meydanında bilgilendirme standı açıldı.

Üç günlük değişik yerler stand açacakları dile getiren tertip komite sözcüsü her üç büyük şehir belediyeleri için üç gün değişik yerde stand açıp bilgilendirme yapacaklarını söyledi.

Eylem çerçevesinde bugün çok sayıda bildiri dağıtıldı.