Köln’de binlerce kişi Erdoğan’ı protesto etti

Almanya’nın Köln kentinde bir araya gelen binlerce kişi, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etti. Mitingde sık sık 'Katil Erdoğan' sloganı yankılandı.

Almanya’da 3 gündür bulunan Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, protesto edilmeye devam ediyor. Dün Berlin’de yapılan büyük protesto gösterisinin ardından bugün de Köln kentinde bir araya gelen binlerce kişi, Erdoğan’ı protesto etti. Eylem, onlarca kuruluşun bir araya gelerek kurduğu “Erdoğan Not Welcome” platformu tarafından düzenlendi. “Katil Erdoğan”, Diktatör Erdoğan” gibi pankart ve dövizlerin taşındığı gösteride sık sık Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı.

‘ERDOĞAN İNSANLIK DÜŞMANIDIR’

Burada bir konuşma yapan KCDK-E Eş Başkanı Yüksel Koç, Erdoğan’ı kimsenin Almanya’da istemediğini belirterek, "Erdoğan bütün halkların ve insanlığın düşmanı ve DAİŞ’in dostudur. Angela Merkel bu davet ile bu suç ortağı olmuştur. Kürt katliamlarının iş birliğini yapmıştır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride de vurgu yapan Koç, bunu kabul etmeyeceklerini belirterek, “Öcalan Kürt halkının önderidir. Özgürlüğü için eylemlerde olacağız” diye konuştu.

ATİF adına konuşan Süleyman Gürcan ise Erdoğan’a 'katil' diye hitap ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz dün on binlerce kişi Berlin’de faşist Erdoğan’ı protesto ettik. Bugün de binlerce kişiyle Köln’de bunu yapıyoruz. Faşist Erdoğan dünyanın neresine giderse gitsin protestolarımızla karşılanacaktır. Çünkü o halkların düşmanı. Êzidîlerin, Kürtlerin, Türkiye halklarının düşmanı ve Ermenilerin düşmandır. O ancak DAİŞ dostudur. Bizim de düşmanımızdır. Onun için her yerde kınayacağız, protesto edeceğiz.”

‘ERDOĞAN TERÖR SUÇLUSUDUR’

Alman siyasetçi Norman Paech de Erdoğan’ın Almanya’da karşılanmasının bir utanç olduğunu belirterek, "O bir diktatör rejiminin başıdır. Bugün Türkiye’de gazeteciler, siyasiler ve akademisyenler cezaevinde. Bunu yapan da Erdoğan’dır. Ancak bütün bunlara rağmen Almanya’da karşılanıyor. Bu utanç verici bir tablodur. Erdoğan Kürtlere karşı savaş ve terör yürütüyor. Cizre, Sur, Nusaybin olmak üzere Kuzey Kürdistan’da binlerce insanın kanına girmiştir. Böylesi bir diktatörün burada karşılanması gerekiyor. Çünkü o terör suçlusudur” diye konuştu.

‘ELİNİZİ HALKLARDAN ÇEKİN!'

DİDF adına Hüseyin Aygan ise yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın yanı sıra Alman yetkililerini eleştirerek, "Erdoğan ve Merkel halklar karşıtı bir iş birliği içerisindeler. Biz her iki tarafa da elinizi halkların yakasından bırakın diyoruz” diye çağrıda bulundu.

Yeşil Sol Parti adına Mehmet Cengiz de Erdoğan’ın Almanya’da karşılanmasının utanç olduğunu söyledi.

HDP eski Milletvekili Tuba Hezer ise AKP ve Erdoğan'ın, Türkiye ve Ortadoğu’da halklarının düşmanı olduğunu belirtti.