Köln’de buluşan binler: İşgal sona erene kadar direnişteyiz

Türk devletinin Efrîn ve Güney Kürdistan'a yönelik işgali Köln'de binlerce Kürdistanlı ve dostlarının katıldığı yürüyüş ve mitingle protesto edildi. Eylemde işgalcilere karşı mücadelenin sonuna kadar süreceği mesajı verildi.

Türk devletinin Efrîn işgali, kent etrafına ördüğü utanç duvarı ile Güney Kürdistan’daki son işgal saldırısına karşı Almanya’nın Köln kentinde yürüyüş ve miting düzenledi.

Yürüyüş, saat 11.00’de Ebert Platz’da başladı. FED MED-NRW (Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu), Efrîn Platformu (PYD, Maraş Girişimi, İç Anadolu Kürtleri Platformu-PKAN), Dersim Yeniden İnşa Kongresi, Güney ve Doğu Kürdistan temsilcilikleri, Mezopotamya İnançlar Birliği (FEDA, NAV-YÊK, CÎK), Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) ve Devrimci Gençlik Hareketi ''Serî Hilde'' (Başkaldır) sloganı ile öncülük ettiği yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Yürüyüşte sık sık “Es Liebe Rojava“ ve “Biji Berxedana Efrîn“ sloganları atıldı.

KOÇ: BIJÎ BERXWEDANA EFRÎN

Yaklaşık 5 kilometre yürüyen halk Neu Markt alanında bir miting yaptı.

Mitingde konuşan KCDK-E Yüksel Koç, “Bizler Serok Apo’nun istediği gibi demokratik sistemimizi kuracağız. Kürtler özgür ve demokratik bir ülkede yaşamak istiyorlar. Bizler Köln’den Başur‘daki halkımıza selam gönderiyoruz. YPJ, YPG, QSD bugün büyük bir savaş yürütüyor. Bijî Berxwedana Efrîn, Biji Berxwedan“ dedi.

DEMİREL: DIE-LINKE HER ZAMAN KÜRTLERİN YANINDA OLACAK

Son seçimlerde Die-Linke’den Avrupa Parlemento milletvekilliğine seçilen Özlem Alev Demirel de şunları söyledi: “YPG ve YPJ faşist ve gerici bir zihniyete karşı çok büyük bir mücadele verdi. Artık Kürtler kendi kimlikleri ve kendi ülkelerinde yaşamak istiyor. Bizler Die-Linke olarak elimizden geleni yapacağız. Biz Almanya‘nın Türkiye’ye silah satış satmasını kınıyoruz ve bunu istemiyoruz. Kürtler yalnız değildir, biz Die-Linke olarak her zaman yanlarında olacağız.“

PYD: EFRÎN KÜRDİSTAN’IN BİR PARÇASIDIR

PYD adına yapılan konuşma ise, “Bizler Türkiye‘nin kirli siyasetini boşa çıkartacağız. Halkımızın özgürlüğü insalık tarihine geri dönüşün anahtarıdır. Efrîn bizimdir, Efrîn Kürdistan‘ın bir parçasıdır. Bugün Rojava’da kurtuluş halkımızdır“ denildi.

YAŞASIN EFRÎN DİRENİŞİ

ATİK adına konuşan Süleyman Gürcan da,“Efrîn emperyalist güçlerin işbirliği ile faşist Türk devleti tarafından işgal edildi. Oradaki işgalde Alman devletinin silahları yer aldı bunu kınıyoruz. Efrîn‘de çok büyük devrimci bir mücadele verildi. Efrîn özgürleşene ve Kürt halkının statüsü tanınana kadar bu direniş devam edecektir. Yaşasın Efrîn direnişi“ diyerek konuşmasına son verdi.

SARIYILDIZ: BİZİ AYAKTA TUTAN DİRENİŞİMİZDİR

HDP eski Şırnak Milletveki Faysal Sarıyıldız da mitinge yaptığı konuşmasında, “2 yıl önce Efrîn uçaklarla bombalandı, hastanelerimiz bile bombalandı. Yüzlerce sivil ve çocuklarımız öldü. Orada yaşayan bütün halklar bu faşist saldırılar karşısında ülkesini savundu. Bizi ayakta tutan ancak yine bizlerin direnişleridir. Yükümüz ağırdır bu büyük mücadelede büyük bedeller ödüyoruz. Ama direnmek yaşamaktır ya özgürlük ya özgürlük“ diye belirtti.

DENİZ: BU KAZANIMLAR ŞEHİTLER SAYESİNDE

Şafak Deniz ise AveG-KON adına bir konuşma yaptı. „Biz bu kazanımları şehitlerin sayesinde kazandık“ Deniz, „Daha dün Leyla Güven öncülüğünde büyük bir direniş verildiyse, Efrîn için de böyle büyük bir direniş vereceğiz“ dedi.