Köln ve Ulm'da Meşale Tolu için eylem-YENİLENDİ

Almanya'nın Köln ve Ulm kentlerinde Meşale Tolu ile dayanışma eylemleri düzenlendi.

KÖLN

Almanya'nın Köln kentinde 5 aydır tutuklu ETHA muhabiri ve çevirmeni Meşale Tolu için imza standı açıldı ve ardından basın açıklaması yapıldı. Eylemde "Meşale Tolu'ya özgürlük", "Tüm siyasi tutsaklara özgürlük" sloganları atılırken Türkiye'de tutuklu bulunan gazeteci Deniz Yücel ve eğitimci Peter Steudtner'in da fotoğrafları taşındı.

30 Nisan'dan bu yana tutuklu bulunan ETHA muhabiri ve çevirmeni Meşale Tolu'nun 11 Ekim'de görülecek duruşmaya dikkat çekmek için düzenlenen eylemde imza toplandı ve ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 11 Ekim'de Silivri'de görülecek davaya duyarlılık çağrısı yapıldı.

Eylemde ayrıca 7 Ekim'de Meşale Tolu'nin doğduğu Ulm kentinde düzenlenecek dayanışma etkinliğine dikkat çekildi. 7 Ekim'de düzenlenecek etkinlikte Ulm Belediye Başkanı Günter Czisch, Sınır Tanımayan Gazeteciler sözcüsü Christian Mihr, tutuklu gazeteci Deniz Yücel'in kardeşi İlkay Yücel, Meşale Tolu ile Dayanışma Komitesi adına Cengiz Doğan ve Baki Selçuk, Meşale Tolu'nun avukatı Kader Tonç, ETHA adına Semiha Şahin'in yanısıra Kızıl Yardım gibi çok sayıda kurum temsilcisi de konuşmacı olarak katılacak.

ULM

Almanya’nın Ulm şehrinde de Meşale Tolu İle Dayanışma Komitesi her hafta düzenlediği dayanışma mitinginin 17’ncisini düzenledi. 

Meşale Tolu ile Gazeteci Deniz Yücel’in fotoğraflarının açıldığı mitingde konuşan Komite Sözcüsü, 11-12 Ekim'de Tolu'nun ilk kez mahkemeye çıkarılacağına dikkat çekti. Sözcü, mahkemeye delegasyon olarak katılmak isteyenlere çağrı yaptı.

Ayrıca, 7 Ekim günü Meşale Tolu için dayanışma konseri düzenleyeceklerini, Ulm Belediyesi’nin destekleği konserin mahkeme öncesi önemli bir dayanışma ağı olduğunu söyledi ve herkesi dayanışma konserinin doğal çalışanı olmaya çağırdı.

Mitinge Tolu Ailesi’nin yanı sıra Uluslararası Liste Ulm-MLPD  ve Sol Parti Ulm milletvekili adayları katılırken,  AGİF, ATİF, ADHF, HDK-Ulm, Anadolu Federasyonu, MLPD, LİNKE, NAV-DEM ve SYKP üyeleri de destek verdi.

Meşale Tolu için 7 Ekim'de de dayanışma konseri gerçekleştirilecek.