Köln’ün ‘Şeker amca’sından HDP çağrısı 

Köln'de herkes tarafından 'Şeker amca' olarak tanınan 82 yaşındaki Hasan Atasever, AKP'den kurtulmak için herkesi HDP'ye oy vermeye çağırdı.

Kayseri’nin Sarız ilçesinde 1936 yılında Kürt-Alevi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Hasan Atasever, 30'lu yaşlarda Almanya yollarına düşüyor. Almanya'ya işçi olarak, gelen Atasever, 3 yıl farklı şehirlerde yaşadıktan sonra 1976 yılında Köln’e taşınıyor. 42 yıldır Köln’de yaşayan Atasever, uzun yıllardır Kürt özgürlük mücadelesinde emek veriyor. O, Avrupa’daki bütün Kürtler arasında tanınıyor. Ancak Hasan Atasever olarak, değil, herkes onu "Şeker amca" olarak, biliyor ve öyle hitap ediyor.

Önceleri sadece çocuklara şeker veren Atasever şimdi, küçük, büyük demeden herkese şeker dağıtıyor. Siyah bir çantası olan 'Şeker amca' herkese talep üzerine şeker veriyor. Emekli maaşının bir kısmını şeker almaya ayıran 'şeker amca' bunu da büyük bir mutluluk ve sevinçle yapıyor. 'Şeker Amca' bugün Köln Demokratik Toplum Merkezi (DKTM) üyesi ve aktif emektarlarının başında geliyor.

ZORBA REJİMDEN KURTULMANIN ZAMANI GELDİ

'Şeker amaca' 24 Haziran için erken seçim kararı alındıktan sonra 2 aydan fazla bir zamandır, ev ev dolaşarak, insanların HDP ve Selahattin Demirtaş’a oy vermesi için çalışmalar yürütüyor. 7 Haziran’dan bu yana da bir taraftan oy kullanma merkezinde insanlara yardımcı olurken diğer taraftan da insanların sandık başına gitmesi için çabası içerisinde.

Atasever, Erdoğan ve AKP’nin 16 yıldır herkesin başına bela olduğunu ve bundan kurtulması için zaman kaybetmeden sandık başına gidip, HDP ve Demirtaş’a oy verme çağrısında bulunuyor. 16 yıldır AKP'nin halkı sömürdüğüne değinen Atasever, bu zorba ve darbeci rejimden kurtulma zamanının geldiğini belirtti.

‘HER KES OY KULLANMAYA GİTMELİ’

Avrupa’da yaşayan Türkiyeli ve Kürdistanlılara çağrıda bulunan Atasever, sözlerini şöyle noktaladı: "Çağrım insan olan, özüne bağlı olan, kendisi ve geleceği için bu fırsatı değerlendirip, oylarını zulme karşı HDP’ye ve Demirtaş’a vermeleri gerekiyor.

Artık uyumanın zamanı değil. Herkes artık uykudan kalksın. Avrupa’daki insanlarımızdan beklentimiz bulundukları yerlere yakın konsolosluklara gidip oylarını kullanmalarıdır. Son 5 gün onun için oyu olan hiç kimse zaman kaybetmeden sandıkları gitsin."