Köln ve Mainz’da stant

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen çadır eylemi 2’nci gününde devam ederken, Mainz kentinde de Türk devletinin işgal saldırılarına dikkat çekmek için stant açıldı.

KÖLN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi protesto etmek ve özgürlüğünü talep etmek için Almanya'nın Köln kentinde başlatılan üç günlük çadır eylemi 2. gününde.

Köln Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından Heumarkt’ta gerçekleştirilen eylemde üzerinde "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" yazılı pankart açıldı.

2 gün boyunca aktivistler tarafından çevredekilere Öcalan üzerindeki tecride ve Türk devletinin Kürdistan'da işlediği katliamlara ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.

Eylem alanında yapılan bir konuşmada, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan Özgürlüğü sağlanıncaya ve Kürdistan’da sürdürülen işgal saldırıları ile sivil halka yönelik katliamlar sonlanıncaya kadar alanlarda olmaya devam edeceğiz" denildi.

Eylemin 2. gününde Duisburg, Dortmund, Essen, Münster kentinden gelen Kürdistanlılar da katıldı.

Çadır eylemi yarın NRW çapında düzenlenecek yürüyüş ardından sona erecek.

MAİNZ

Almanya’nın Mainz kentinde Perşembe ve Cuma günü saat 11:00-16:00 arasında informasyon çadırı açıldı. Viyan Kadın Meclisi tarafında iki günlük açılan standa Gissen, Darmstadt ve Frankfurt’tan Kürdistanlılar da ziyaret etti.

Viyan Kadın Meclisi tarafından Seppel Glückert Passage sokağında açılan standt da KON-MED bildirileri dağıtıldı. Eylem “Biji Serok Apo”, “Biji Kurdistan” sloganıyla sona erdi.