Kolombiya’da Abdullah Öcalan’ın paradigması tartışılıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Demokratik Ulus” paradigması, Latin Amerika ülkelerinden Kolombiya’da üç günlük bir konferansta ele alınacak.

Konferans Kolombiya’nın başkenti Bogota’da 28,29 ve 30 Temmuz tarihlerinde "Demokratik bir toplumun inşası için kapitalizme meydan okuma" başlığı altında gerçekleşecek.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın "Demokratik Ulus ve Demokratik Konfederalizm" projelerinin tartışılacağı konferansta özellikle “nasıl yaşamalı” sorusuna yanıt aranacak.

Konferansa çağrı metninde, kapitalist modernitenin yaşattığı toplumsal çöküşe dikkat çekilirken, "Özgürleştirici ufkumuzu küresel düzeyde beslemek için her bölgenin özgün ile buluşmamız gerekiyor" deniliyor.

Kapitalist sistemin sömürü düzeninde çıkışın ancak anti-kapitalist, anti-sömürgeci, anti-faşist, ırkçılık ve patriarka karşıtı sistem ile mümkün olduğu vurgulanıyor.

Konferansta, açılış konuşması ardından "Bir uygarlaşma krizi olarak kapitalizm"  başlıklı panel ile başlayacak.

İlk gün ayrıca "Kapitalizm ve ulus devlet sistemine alternatif " bir oturum daha yapılacak.

İkinci gün çalışma grupları oluşturularak tartışmalar yürütülecek. Bu gruplar, “Özyönetim”,  “Ekoloji ve bölge”,  “Ekonomi ve bölge”, “Kadın ve kadın özgürlüğü”, “Düşüncelerin çatışması”, “Gençlik” ve “Devlet ve demokrasi” gibi başlıklar etrafında kurulacak.

Konferansın üçüncü gününde 21. yüzyılda devrim, dayanışma ve enternasyonalizm paneli gerçekleştirilecek.

Bu panel, iki oturum şeklinde gün boyu devam edecek. Konferans, sonuç bildirgesinin açıklanmasıyla son bulacak.