KOMAW 5. kongresi yaptı

KOMAW, 5’inci kongresini Almanya’nın Duisburg kentinde yaptı. Kongrede, “Şehitlerimize layık olmanın yegane yolu, onların hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi yükselmektir” mesajı verildi.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), 5’inci kongresini Almanya'nın Duisburg kentinde yaptı.

Delegeler ile çok sayıda kurum temsilcisinin katıldığı kongreye çok sayıda kişi katıldı.

Kürdistan ve dünya devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan kongrede konuşan PYD Eşbaşkanı Ayşe Heso şunları belirtti: “Size Rojava şehit analarının selamını getirdim. Şehit anaları ve ben çocuklarımız olamadan yaşarız ama Önderliksiz bir yaşam asla kabul edilemez. Kürt halkı bugün şehitlerinin kanı ile tarihi yeniden yazıyor. Şehitlerimiz bizim özgür doğan çocuklarımızdır. Şehitlerimize layık olmanın yegane yolu, dört parça Kürdistan'da onların hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi yükselmektir. Rojava’da Kürdistan’ın 4 parçasında gençlerimiz şehit düştü. Bu da bize düşman bizi bölse de şehitlerimizin 4 parçayı bir araya getirdiğini gösterdi. Bu gençlerimiz Önder Apo'nun felsefesini yaşatmak için şehit düştüler. Şehitlerini gerektiği gibi sahiplenmeyen bir halkın başarı şansı yoktur."

Heso, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla başta DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekilli Leyla Güven ve yoldaşlarına da selamlarını iletti.

Kongre konuşmalardan sonra iki yıllık çalışma raporunun okunması ve değerlendirilmesi ardından seçim gündemi ile devam etti.

31 kişilik meclis oy birliğiyle kabul edilerek üyeler seçildi.

5 asil 2 yedek toplam 7 kişilik yönetimin de seçilmesi ardından kongre planlama gündemi ile devam etti.

Önümüzdeki dönem planlamasına Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerinin mücadelenin merkezine konulması gerektiği belirtildi.

Ayrıca tüm şehit ailelerinin de KOMAW çatısı altında toplanması için çabaların büyütülmesi de hedefleniyor. Kongre planlama gündemi ardından, “Şehit namirin”, “Biji Serok Apo” sloganları ile sona erdi.