KOMAW’dan Strasbourg yürüyüşüne katılım çağrısı

KOMAW: 17 Şubat'ta Strasburg'ta yapılacak olan yürüyüşte, 'Her yer Efrîn, Her yer direniş' ve 'Önderliğimizin özgürlüğü insanlığın özgürlüğüdür' şiarıyla haykırmaya çağırıyoruz.

Yazılı bir açıklama yapan Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW) 17 Şubat’ta Fransa’nın Strasbourg kentinde yapılaca uluslararası komployu protesto yürüyüşüne kitlesel katılım çağrısında bulundu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde geliştirilen Kürt soykırımını hedefleyen, Kürt halkının “Kara Günü” olan 15 Şubat Uluslararası Komplo ve bu komploda yer alan küresel, hegemonik, emperyalist, soykırımcı ve sömürgeci güçleri kınayan KOMAW şunları belirtti: “Yine 'Güneşimizi Karartamazsınız' şiarıyla Önderliğimiz etrafında ateşten çember olup, bedenini ateş topu yapan, insanlık tarihine adını irade, onur ve cesaretin örneğini yazdıran tüm fedai kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.

Önder Apo, küresel hegemonik emperyalist güçler tarafından 9 Ekim uluslararası komplo ile başlatılan ve 15 Şubat 1999'da uluslararası komplosu ile İmralı Adasında esaret altına alınmıştır. Önder Apo tek kişilik bir hücrede ağır tecrit altında ve insanlık dışı koşullarda esir tutulmaktadır.

Küresel hegemonik kapitalist sistem eliyle uluslararası komplo ile planlanan, Önderliğimiz şahsında Kürt özgürlük hareketi ve halkının vermiş olduğu özgürlük mücadelesini tasfiye etmek ve imha inkar politikasını hat safhaya ulaştırarak Kürt soykırımını gerçekleştirme hedeflenmiştir. Bu alçakla komploya karşı, ağır tecrit ve esaret koşullarına rağmen, Önder Apo, özgürlük hareketimiz ve halkımızın verdiği özgürlük ve direniş mücadelesi komplocuların emellerini ve planlarını tersyüz ederek boşa çıkartmıştır.

Önderliğimiz 19 yıldır İmralı Adasında tarihi bir direniş ve büyük bir deha örneği sergileyerek İmralı sistemini ve uluslararası komployu boşa çıkarmıştır. Önderliğimizin İdeolojik, felsefik ve sosyolojik fikirleri ve hakikat arayışçılığı, Önder Apo'yu 21 yüzyılın filozofu ve tarihsel önderliği konumuna ulaşmıştır. Dolayısıyla, Önderliğimizin özgür insan manifestosu Ortadoğu ve dünyada insanlığın esin kaynağı olmuştur. Önder Apo'nun yeni geliştirdiği ekolojik-demokratik-kadın özgürlükçü paradigma ise evenselleşerek tüm kadınların özgürlük umudu haline gelmiştir. Önder Apo'nun demokratik özerklik ve demokratik ulus projesi 'Rojava Devrimi' ile vücut bulmuş, 'Demokratik Ortadoğu Devrimi'ne de önayak olmaktadır. Bu bağlamda, Önderliğimiz kapitalist modernite sistemine karşı demokratik modernite sistemini tüm ezilen, sömürülen halklar, kadınlar ve insanlık adına kuramsal kimliğe kavuşturmuştur. Dolayısıyla Önderliğimizin özgür insan kuramı kapitalist modernitenin korkulu rüyası ve kapitalist sisteme karşıda en büyük tehdit olarak görmekte ve 15 Şubat Uluslararası Komplosunu bundan dolayı devreye koyarak sonuç almak istemişlerdir.

Uluslararası komplo halihazırda Efrîn işgalinde güncelliğini korumaktadır. Bugün soykırımcı işgalci Türk devleti ve çeteleri eliyle Efrîn işgaline onay veren, hegemonik emperyalist güçlerin suç ortaklığı uluslararası komplonun devamı ve Kürt soykırımını sonlandırmanın komplosu ve konseptidir.

Bu alçakça komplo ve konseptte karşı, Efrîn direnişinde, Önderliğimizin fikirleri ve Avesta Xabur ruhuyla Kürt özgürlük savaşçıları ve halkımızın efsaneler yaratan 'Çağın büyük direnişi' emperyalist kapitalist hegemonyanın ve Faşist işgalci TC ve katil Erdoğan-Bahçeli diktatörlüğünün tüm hesaplarını ve oyunlarını bozacak, komplocular büyük kaybedecek, Efrîn direnişi kazanacak ve İmralı sistemi tümden parçalanacaktır. Böylelikle hiçbir emperyalist-kapitalist hegemonik ve despotik faşist güç dün olduğu gibi bugünde Kürt soykırımını başaramayacaktır.

Önderliğimizin demokratik ulus ve demokratik konfederalizim çözümü, emperyalist kapitalist hegemonik sistemin ve statükocu güçlerin, ezilen ve sömürülen toplumları ve hakları nefessiz bırakan sınıf karakteri olan milliyetçilik, dincilik cinsiyetçilik ve ulus devlet faşizmi yerleyeksan olacak, faşist cellatlar tarih önünde hesap verecek ve insanlık büyük kazanacaktır.

Bu temelde, başta şehit ve kayıp aileleri olmak üzere, uluslararası komplonun 19. yılında hak, adalet, eşitlik ve özgürlükten yana olan, kendine demokratım-devrimciyim ve insanım diyen her kesimi uluslararası komplonun devamı olan Efrîn işgaline karşı çıkmalı isyan etmeli ve Kürt soykırımına dur diyerek, Önder Apo'nun özgürlüğü sağlanana kadar mücadeleyi yükseltmelidir.

17 Şubat'ta Strasburg'ta yapılacak olan yürüyüşte, 'Her yer Efrîn, Her yer direniş' ve 'Önderliğimizin özgürlüğü insanlığın özgürlüğüdür' şiarıyla haykırmaya ve komplocu Küresel emperyalist kapitalist hegemonist ve işgalci TC faşizminden hesap sormaya, uluslararası komployu boşa çıkarmaya, İmralı sistemini tümden parçalamaya ve despotik faşizmi tarihin çöplüğüne atmaya ve direniş mücadelesini daha fazla büyütmeye çağırıyoruz.”