Komploya karşı Lüksemburg’dan Strasbourg’a uzun yürüyüş

15 Şubat Uluslararası Komplosu’nun 21’inci yılında komploya karşı Lüksemburg’dan Strasbourg’a kadar birçok halktan devrimcilerin katılımıyla bir uzun yürüyüş düzenlenecek.

Uluslararası Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi tarafından yapılan açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun yıl dönümünde komploya karşı geniş katılımlı bir uzun yürüyüşün düzenleneceği duyuruldu. ‘Öcalan’a Özgürlük-Faşizme karşı omuz omuza’ sloganıyla düzenlenecek yürüyüş, 9 Şubat’ta Lüksemburg’dan start alacak.

ROJAVA TÜM DÜNYAYA UMUT VERİYOR

İnisiyatifin açıklamasında Öcalan’ın görüşleri çerçevesinde şekillenen Rojava Devrimi’nin tüm dünya halklarının ‘devletlerin, şiddetin ve iktidarın ötesinde başka bir dünyanın mümkün olduğuna’ dair umutlarını arttırdığının altı çizildi. Açıklamada, Suriye gibi bir savaş ortamında kadın özgürlüğü, demokratik kurumlar ve çevresel sorumluluk lehine önemli adımlar atıldığına işaret edildi.  

Türkiye’nin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarından bu yana devrimin ciddi tehlikelerin yanı sıra fırsatlarla karşı karşıya olduğu belirtilen açıklamada, yıllarca DAİŞ çetelerine karşı mücadele eden QSD, YPG ve YPJ savaşçılarının şimdi Türkiye destekli çetelerin katliamlarına karşı halkı korumaya çalıştığı vurgulandı.

İŞGAL KOMPLONUN 20’NCİ YILINA DENK GETİRİLDİ

Öcalan’a yönelik komplonun başlatıldığı tarihin 9 Ekim 1998 olduğu hatırlatılan açıklamada, Rojava’ya yönelik son işgalin de 9 Ekim’de başlatıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, “Bundan 20 yıl önce Kürdistan Devrimi’ni boğmak isteyen uluslararası güçler, lideri Öcalan’ı esir almışlardı. Şimdi ise Uluslararası Toplum ve NATO, Rojava Devrimi ve Kuzey Suriye toplumunun kazanımlarını yok etmek amacıyla Türkiye’yi öne sürdüler” denildi.

‘İŞGAL ÖCALAN’IN FELSEFESİNE YÖNELİK SALDIRIDIR’

Rojava’daki Demokratik Özerkliğe karşı saldırıların aynı zamanda Öcalan’ın felsefesine karşı olduğunun ifade edildiği Uluslararası Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi açıklamasında, devlete alternatif olan bu projenin Rojava’da başlatıldığı hatırlatıldı. Açıklamada, Öcalan’ın Türkiye’nin demokratikleşmesi ve Kürt sorununun barışçıl çözümü için oynadığı rolün belirleyici olduğuna yer verildi.

Açıklamada, Öcalan’a yönelik tecride karşı 2018 sonunda Leyla Güven öncülüğünde başlatılan ve binlerce kişinin katıldığı açlık grevi direnişiyle ağır tecridin birkaç aylık bir kırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, Öcalan’ın 2019 yazındaki kısa sürede yaptığı barış önerileriyle demokratik çözümün önünü açma çabalarına Türk devletinin yeniden tecritle cevap verdiği belirtildi. Açıklamada, bir yandan işgal diğer yandan ise Kürt halkının yereldeki kazanımlarına kayyum atamalarıyla cevap verildiği hatırlatıldı.

Tüm devrimci enternasyonalist kesimlerin yürüyüşe katılması çağrısı yapılan açıklamada, şu sunlar belirtildi: “Rojava’daki devrimle uluslararası dayanışma gösterdi ki, Abdullah Öcalan’ın felsefesinin ve bunun Kuzey Suriye’de uygulanması dünyadaki tüm demokratik güçler için bir umut olmuştur. Bu umudu, faşizme karşı omuz omuza ve Öcalan’ın özgürlüğü için sokaklara taşıyalım. Tüm enternasyonalistleri 9-15 Şubat tarihleri arasında ‘Öcalan’a Özgürlük- Faşizme Karşı Omuz Omuza’ sloganıyla düzenlenecek olan uzun yürüyüşe katılmaya çağırıyoruz. Yürüyüş, Strasbourg’da oldukça canlı ve yoğun katılımlı gerçekleşecek bir mitingle son bulacaktır.”

İLİŞKİ İÇİN EMAİL ADRESİ

İnisiyatifin açıklamasında ayrıca uzun yürüyüşe katılacak olanların [email protected] adresi üzerinden ilişkiye geçebilecekleri bilgisi paylaşıldı.

Komploya karşı uzun yürüyüş öncesinde Almanya’nın Saarbrücken şehrinden Lüksemburg’a hareket edilecek. Aynı gün Lüksemburg’dan Strasbourg’a doğru yola çıkacak olan eylemciler, 15 Şubat Cumartesi günü komplonun yıldönümünde yapılacak büyük yürüyüş ve mitinge katılacaklar.