KON-MED Çavuşoğlu'nu protesto etmeye çağırdı

KON-MED, Türk devletinin direnişi kıramadığını ve çocukları, sivilleri katlettiğini belirtti. KON-MED, Berlin'e gelecek Türk Bakan Mevlüt Çavuşoğlu'nu protesto etmeye çağırdı.

Almanya'daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), Türk devletinin işgalci saldırılarına karşı yazılı açıklama yaptı, yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu.
"AKP iktidarı ülke içindeki saldırı ve imha saldırılarına sınır ötesi saldırılarını da eklemiş bulunuyor. Her gün birkaç kez savaş uçaklarıyla Medya Savunma Alanlarını bombalayan faşist Türk devleti bu saldırılarda onlarca sivili katletmiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:

'DİRENİŞİ KIRAMIYOR, ÇOCUKLARI KATLEDİYOR'

"İstediği sonucu alamayan diktatörlük, Medya Savunma Alanlarını işgal harekâtına girişmiştir. İşgal saldırısı karşısında gerillanın direnişiyle karşılaşan Türk ordusu Heftanin'den öteye geçememiştir. Bunun karşısında iyice azgınlaşan AKP, Kobanê'de savaş uçaklarıyla yaptığı saldırıda 3 kadın, Sülemaniye'de ise 2 çocuğu katletmiş, 8 kişiyi de yaralamıştır.
Türk devletinin krizi derinleştikçe muhalif tüm güçlere saldırıyor.
Bu savaş politikasını sürdüren, Türk devletine en büyük silah ve maddi kaynak desteğini başta Almanya, NATO paktı vermektedir. Türk devletinin Kürtlere karşı kullandığı elindeki silahlar ve bombalar, Almanya ve NATO tarafından  Türkiye'ye verilmektedir, Türk devleti bu silahlarla Kürtleri öldürmektedir.
Türk devletinin MİT saldırısının bir yenisinin geçtiğimiz günlerde Avusturya'da hayata geçirilmiştir."

'TURİZM GELİRLERİNİ SOYKIRIMA HARCIYORLAR'

Açıklamada, "Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Turizm Bakanı M. Nuri Ersoy 2 Temmuz 2020 Perşembe günü Almanya'da Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile görüşmek için Berlin’de olacaklar" denilerek, şu mesajlar verildi:
"Eli kanlı Türk devleti ekonomik ve siyasi kaynakları kullanarak Kürt halkına karşı soykırımcı bir savaş yürütüyor. Kadın, çocuk ve yaşlı demeden sivilleri katlediyor. Soykırımcı katliamlarında her türlü silah ve kimyasal silah kullanarak gerçekleştiriyor.
Dışişleri Bakanı Heiko Maas ve Ekonomi Bakanı Peter’e çağrıda bulunuyoruz; eli kanlı diktatör Erdoğan’la turizm anlaşması yapmayın ve Kürlerin katledilmesine ortak olmayın artık.
Çağımızın en gaddar ve en eli kanlı diktatörü olan Erdoğan ve AKP-MHP faşist ittifakı turizmden elde ettiği gelirlerinin neredeyse büyük bir bölümünü bu soykırımcı savaşa harcıyor. Turizm gelirlerini Kürt katliam ve jenosidi gerçekleştirmek için kullanıyor. Turizm gelirlerinde de en büyük kaynağı başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkeleri ve bu ülkelerin sağladığı turizm anlaşmaları üzerinden sağlıyor. Elde edilen milyonlarca euro, yaşlı, kadın ve çocuk demeden Kürt kanını dökmek için kullanılmaktadır. Çok açıktır ki Türk devletinin Kürtlere karşı yürüttüğü soykırım savaşını sürdürebilmesinin en büyük dayanağı yurtdışından en çok da Alman‘lardan sağlanan turizm gelirleri oluşturmaktadır. Başta Kürdistanlılar ve dostları bilmelidir ki Türkiye’ye giden her kuruş soykırımcı Türk devleti tarafından, Kürt halkına karşı silah, cephane ve katliam olarak geri dönmektedir."

ÇAVUŞOĞLU PROTESTOSUNA VE EYLEMLERE ÇAĞRI

KON-MED, Kürt halkının düşmanlarını protesto etmeye ve 1-4 Temmuz arasındaki eylemlere katılım çağrısı yaparak, şunları belirtti:
"Gerek 2 Temmuz’da Berlin’e gelecek olan Kürt halkının düşmanları Çavuşoğlu ve Ersoy’u  dostlarımızla birlikte tüm kürdistani Parti ve kurumları ile birlikte protesto eylemi yapılacaktır. Eylemin yapılacağı yer; Federal Dışişleri Büro'ya yakın saat: 12:00'de Werderscher Markt 1, 10117 Berlin. Bu eyleme güçlü katılmaya çağırıyoruz.
Ayrıca 4 Temmuz’da Demokratik Güç Birliği ve tüm kürdistani kurumların ortaklaşa organize ettiği Köln‘de merkezi yürüyüşe, yine Hannover’de Halim Dener’in Almanya polisi tarafından katledilişinin 26. yıl dönümü etkinliği, Sivas katliamının yıl dönümü ve Almanya’nın birçok merkezinde 1 ile 4 Temmuz’da yapılacak çeşitli eylemlere en güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz."