KON-MED’den Baran için başsağlığı mesajı

Rıza Baran’ın vefatına ilişkin açıklama yapan KON-MED, “Rıza Baran, uzun zamandan beri hasta olmasına rağmen, son nefesine kadar başta Kürtler olmak üzere diğer göçmen toplulukların da hakları için mücadele eden emektar bir isimdi" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KON-MED şunları belirtti: “Almanya Berlin’de bugün yaşama veda etmesinin derin üzüntü içerisindeyiz. 1963 yılından beri Almanya’da yaşayan eğitimci ve siyasetçi bilge abemiz Rıza Baran, birçok Kürdistani kurumun kuruluşunda yeraldı. Sendika, belediye meclis üyeliği, Berlin Eyalet Milletvekilliği, siyasette ve hizmette de aktif çalışmalarda bulundu. Değerli hocamız Rıza Baran, uzun zamandan beri hasta olmasına rağmen, son nefesine kadar başta Kürtler olmak üzere diğer göçmen toplulukların da hakları için mücadele eden emektar bir isimdi.

Mücadeleci ruhu, yurtsever kişilik ve duruşun nasıl olması gerektiği konusunda örnek bir kişilik oldu. Uzun süre Almanya'da yaşayıp birçok Kürt kurumunda yaptığı çalışmalarda büyük emeği olan Rıza Baran'ın, buradaki Kürtler ve dostları için de nerede olunursa olsun, özellikle de ülke dışında nasıl yaşanılması gerektiği konusunda, her zaman sevgi ve saygıyla hatırlanacak bir insan olacaktır.

KON-MED (Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu) olarak, şunu söylemek isteriz ki; ‘Gözün arkada kalmasın! uğruna yaşayıp mücadele ettiğin özgür Kürdistan amacın, mutlaka gerçekleşecektir. Ve adın‚ ‘mücadeleci, emektar Kürt Rıza Baran olarak, halkının ve dostlarının gönüllerinde ve akıllarında hep yaşayıp hatırlanacaksın.’

Bu vesileyle; başta ailesi olmak üzere, dostların, sevenlerin ve Kürt halkının başı sağ olsun diyoruz.”