KON-MED ezilenlerin Ramazan bayramını kutladı

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), tüm ezilenlerin Ramazan bayramını kutladı.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KON-MED Eşbaşkanları, "İslam toplumlarında, barış, kardeşlik ve yeni başlangıçların bayramı olan mübarek Ramazan bayramını, başta yurtsever halkımız olmak üzere tüm ezilen İslam alemine kutluyoruz” dedi.

“Ortadoğu halklarının Ramazan Bayramı’nın bugün başta faşist-diktatör Erdoğan’ın sömürgeci TC devleti ve onun işbirlikçi çeşitli gerici güçler tarafından halklara zehir haline getirilmiştir” diyen KON-MED, şöyle devam etti:

“Ramazan Bayramı Kürt Halki açısından, AKP ve MHP´nin azgın faşizmin yoğun saldırıları ile tamda bayram arifesinde Halkın seçilmişlerine kayyumlarla gasp ederek, gözaltına alarak, işkence yaparak, yerlerde sürükleyerek, Kürt Halkının evlatlarının mezarlıkları bile yok edilerek, bayramı daha acılı ve buruk hale getirilmiştir. Bugün Ortadoğu’da bu yaşam çağrısına en iyi cevap veren ve tüm Ortadoğu’yu bayram içinde yaşanılır hale getirmeye çalışan güç, Kürt özgürlük hareketidir. Kürt halkına saldırılarla, soykırım yapan, katleden, cenazelere işkence yapan, mezarlara saldıranlar bayram düşmanı faşistlerdir.

Bayramlar, halkların yaşamında özgür, demokratik, adaletli, kardeşlik ve eşitlik çerçevesinde yaşamın çağrısıdır. Ortadoğu halklarının özgür ve demokratik yaşamını sağlama ve bu toprakları bayram yeri haline getirme mücadelesi veren Kürt özgürlük direnişçilerini selamlıyoruz

KON-MED olarak, Kürt halkının demokratik birliği, barışı emreden İslam'a inanan her Müslümanın destek vermesini gerektiren bir muhtevaya sahiptir. Kürdistanlıların bayram ziyaret ve sohbetlerinde başlıca gündemin ulusal birlik olması gerektiğine inanıyoruz. Bayramlar birlik, dayanışma ve paylaşımın zirvede olduğu günlerdir"

Bu vesileyle Başta Kürdistan özgürlük savaşçıları sehitlerinin anneleri, Kürt halkının ve tüm ezilen İslam aleminin Ramazan bayramını kutluyoruz.”