KON-MED: Herkes Kardeş Aile Kampanyasına katılmalı

KON-MED, Heyva Sor a Kurdistanê’nin başlatmış olduğu Kardeş Aile Kampanyasına katılma çağırısı yaptı.

KON-MED tarafından koronavirüse karşı başlatılan Kardeş Aile Kampanyasına ilişkin bugün yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Başta İşgalci Türk devletinin ve diğer egemen ülkelerin, yıllardır her türlü soykırımcı saldırılarına karşı, her zaman Kürt halkı kahramanca direnerek, boyun eğmeyerek, teslimiyeti kabul etmeyerek varlığını korumuştur. Dayanışmacı kültürüne sahip olan Kürt halkı, her zor günlerinde ulusal bilinçle insani yardım elini uzatmıştır. Bu dayanışmacı yardımını, çeşitli tarihlerde meydana gelen depremlerde, yine yakın zamanda faşist AKP/MHP iktidarı tarafından 2016’da Cizre, Nusaybin, Şırnak, Silopi ve Amed Sur’da yapılan katliamlar ve bundan dolayı çaresiz bırakılan halkımızın acil ihtiyaçların karşılanması için, Avrupa’da başlatılan Kardeş Aile Kampanyası ile binlerce Kürdistanlı kardeş aile projesi temelinde yardım elini uzatarak başarılı bir sahiplenme örneğini sergilemiştir.  

'TÜM ŞEHİRLERDE ÖNCÜLÜK YAPACAĞIZ'

"KON-MED (Almanyadaki Kürdistanli Toplumlar Konfederasyonu) olarak, Heyva Sor a Kurdistanê’nin başlatmış olduğu maddi destek kampanyasını aktif bir şekilde destekliyoruz. Bu kampanyanın başarıya ulaşabilmesi için tüm şehirlerde Meclis Üyeleri, kardeş ailelerle dayanışma göstererek, kampanyanın öncüleri olacaktır. Üye ve yöneticilerimiz bu kampanyanın yürütücüleri olarak ulusal ruhla, örgütlü bir şekilde görev alacak ve birebir pratik yürütücüsü olacaktır.
Yine tüm federasyonlarımız, toplum merkezlerimiz, inanç kurumları ve bir bütünen bileşenlerimizin hepsi bu kampanyanın pratik yürütücüleri olmalı; zaten işgalcı TC devleti tarafından sürdürülen savaştan kaynaklı halkımızın yaşadığı zulüm sonucu fakirleşerek perişan olmuştur. Bir de dünyayı etkileyen koronavirüsten dolayı yoksul bırakılan halkımızın durumu daha da kötüleşmiştir. Özellikle Maxmûr, Şehba, Şengal Kuzey ve Doğu Kürdistan'daki  yardıma muhtaç halkımız için, acil olarak, başlatmış olduğumuz Kardeş Aile Kampanyası, başta Meclisler, federasyonlar, tüm bileşenler, dolayısıyla KON-MED koordinasyonu ile yürütülmelidir.
Kardeş aile projesi temelinde bu maddi yardım kampanyasını Almanya'daki tüm kurumsal yapımızla başlatıyoruz. Dolayısıyla, Almanya’da ilişkide olduğumuz dost kurum ve şahsiyetleri de harekete geçirerek mağdur ve muhtaç olan Kürdistanlı ailelerimize hem ulusal hem de insani görevimizi yerine getirmek için çalışmalarımızı sistematik bir şekilde yürütmeliyiz."